Πέθανε ο ηθοποιός Ζαν – Λουί Τρεντινιάν

Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του γαλλικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του, η Μαριάν, μέσω του ατζέντη του.

Ο πρωταγωνιστής του «Ζ», του «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» και της «Αγάπης», άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, λόγω γήρατος, στο σπίτι του στο Γκαρ, «περιστοιχισμένος από τους οικείους του», ανέφερε η χήρα του.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, o Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Μίχαελ Χάνεκε, ο Φρανσουά Τρυφώ και ο Κριστόφ Κισλόφσκι.

Το 1968 κέρδισε την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία L’homme qui ment.

Την επόμενη χρονιά, βραβεύτηκε με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Ζ.

Το 2013 έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το Βραβείο Σεζάρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Αγάπη[3].

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Χρυσοχοΐδης: «Να υλοποιηθεί το γρηγορότερο η σύμβαση 717»

«H σύμβαση 717 πρέπει να υλοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατόν....

Μητσοτάκης: Δείπνο με τον Ράμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου...

ΔΕΗ: Μείωση των τιμολογίων ρεύματος τον Απρίλιο

Σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο...

BBC: Ζητάει από τους εργαζομένους του να διαγράψουν το TikTok

Το BBC συνέστησε στο προσωπικό του να διαγράψει το...

Οικονόμου: «Χυδαία προπαγάνδα πάνω στον ανθρώπινο πόνο από τον Τσίπρα»

Στο Mega μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρομενος...