Πέθανε η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ – «Ακόμα μια θλιβερή αποχώρηση»

Απεβίωσε η ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως….Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στη σπουδαία ταινία ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Και κατέληξε: «Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της. Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 από το ΤΑΣΕΗ. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…».

Το Σούλη Σαμπάχ ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Αναστασίας Χριστοδούλου. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο.

Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι». Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη. Έπαιξε επίσης στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις. Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νέα Υόρκη: Εικόνες χάους – Καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και προβλήματα

Μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας...

Ρωσία: Συναυλία για τον έναν χρόνο από την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία, στη Μόσχα,...

Ευρώπη: Με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει το φθινόπωρο

Ένα καλοκαίρι χωρίς τέλος φαίνεται να βιώνει η Ευρώπη,...

Ελον Μασκ: Ανάρτηση υπέρ του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD

Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ παρενέβη σήμερα στη γερμανική πολιτική...