Πελώνη : Προτεραιότητά μας το άνοιγμα της αγοράς – Έντονη πίεση δέχεται το ΕΣΥ

Ο ιός καταγράφει νέα έξαρση εξαιτίας του καιρού και των μεταλλάξεων, ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Το σύστημα υγείας δέχεται έντονη πίεση κυρίως στην Αττική. Έτσι μέχρι τη Δευτέρα παραμένουν στο κόκκινο σχεδόν όλες οι περιοχές που βρίσκονταν μέχρι τώρα.

Την ίδια ώρα προχωρούμε με αυξανόμενους ρυθμούς στους εμβολιασμούς αισιοδοξώντας πως θα επιτύχουμε το πρώτο τοίχος ανοσίας», ανέφερε η κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «μέχρι στιγμής η χώρα μας έχει πετύχει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό χαμένων δόσεων, ο,36%».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η κα. Πελώνη τόνισε πως τα στοιχεία αξιολογούνται συνεχώς.

«Η λειτουργία του εμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Όσο εφαρμόζουμε πιστά τα μέτρα, τόσο γρηγορότερα θα γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Η κα. Πελώνη τόνισε πως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία παράταση του lockdown, ωστόσο η μείωση των κρουσμάτων θα επιτευχθεί και με την τήρηση των μέτρων. Όσον αφορά τον εμβολίασμό, η χώρα θα σπάσει μέσα στην εβδομάδα το φράγμα του 1 εκατ. εμβολιασμών, ενώ επισήμανε πως ευελπιστούμε το Πάσχα να έχουμε πετύχει το πρώτο φράγμα ανοσίας που θα οδηγήσει σε έναν σχεδιασμό μέτρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πάγκαλος: Η αξιολόγηση, οι κοπρίτες και η προφητική ανάρτηση

Διαβολικά έξυπνος, ευγενής, αντισυμβατικός, ενίοτε τσαμπουκάς αλλά και αθυρόστομος...

Πιέσεις ΝΑΤΟ για ένταξη της Σουηδίας – Στην Τουρκία θα μεταβεί ο Στόλτενμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ενεργειακή θωράκιση για αποφυγή καλοκαιρινών μπλακ άουτ

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

ΠαΣοΚ: Φροντιστήριο στα στελέχη για το πρόγραμμα

«Είναι αδιανόητη η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας». Η δήλωση...