PEGA: Στην Ελλάδα η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές

Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει διερευνητική επίσκεψη στην Ελλάδα στις 2-4 Νοεμβρίου και στην Κύπρο την 1η Νοεμβρίου, προκειμένου να διερευνήσει αναφορές για παράνομη χρήση spyware εναντίον πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Σεπτεμβρίου, η εν λόγω επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ανοιχτή ακρόαση με τη συμμετοχή των Ελλήνων δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, που είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης, καθώς και της δημοσιογράφου Ελίζας Τριανταφύλλου η οποία διερευνά την υπόθεση.

Στην ακρόαση της PEGA είχαν επίσης κληθεί να καταθέσουν οι Γ.Γ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αθανάσιος Στάβερης, ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Οι ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων, συζήτησαν για το θέμα των αδειών εξαγωγής κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Βουλή: Η Μιλένα, ο Κασιδιάρης και ο συνήγορος από τους .. «Σπαρτιάτες»

Στη Βουλή σήμερα έγινε η εναρκτήρια συνεδρίαση της Ειδικής...

Το Κρεμλίνο περιφέρει τον «νεκρό» διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Επιδεικτικά συνεχίζουν να εμφανίζουν οι Ρώσοι, τον «νεκρό» διοικητή...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια ο Αμερικανός γερουσιαστής

Αθώος στις κατηγορίες για δωροδοκία που τον βαραίνουν δήλωσε...

Ο Ozzy Osbourne θέλει να ηχογραφήσει «ακόμα ένα άλμπουμ»

Mετά την επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα, o Ozzy Osbourne...