Πατέλης: Σε μία εβδομάδα δημοπράτηση των αδειών για 5G – Τα έργα του Ταμείου

Για τις επενδύσεις στα δίκτυα 5G, αλλά και για το εξαετές σχέδιο αναδάσωσης της χώρας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης στο Συνέδριο του Economist.

Τόνισε πως μέσω του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης σχεδιάζεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με νέες ταμειακές μηχανές.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα εξής παραδείγματα:

-Στον πράσινο πυλώνα, έχουμε ένα πλάνο αναδάσωσης και προβλέπει ένα 6ετες πλάνο δενδροφύτευσης, με πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα και 30 εκατομμύρια δέντρα.

-Σε μία εβδομάδα θα έχουμε τη δημοπράτηση των αδειών για 5G Στόχος είναι οι επενδύσεις σε δομές 5G για την ανάπτυξη που θα παρέχουν κάλυψη σε όλη την Ελλάδα και είναι ευθυγραμμισμένο με τους στόχους της ΕΕ. Τα έσοδα από τον διαγωνισμό θα διοχετευθούν κατά 25% στο fund Φαιστός για τη χρηματοδότηση start-up επιχειρήσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.

-Για την οικονομική συνοχή και τις θέσεις εργασίας έχουμε προγράμματα κατάρτισης που θα είναι προσβάσιμα σε όλους χωρίς αποκλεισμούς. Στοχεύει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση των διακρίσεων, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ηλικία ή άλλα χαρακτηριστικά των εργαζομένων.

– Ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Προβλέπεται η αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών με νέες που θα είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ

-Αναβάθμιση υποδομών για την προσέλκυση των τουριστών και σε μεγαλύτερης ηλικίας και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος μέσω της αναβάθμισης όλων αυτών των υποδομών θα μπορέσουμε να δώσουμε πρόσβαση όχι μόνο σε ανθρώπους με αναπηρία αλλά σε όλους τους επισκέπτες και αναβάθμιση του πολιτιστικών μας δομών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος...

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες συμβιβαστικής λύσης πριν την ομιλία Γεροβασίλη

Οργιώδες είναι το εσωκομματικό παρασκήνιο στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Συνολικά 2.339.829.597 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.194.373 δικαιούχους, από...