Πάσχα στο χωριό με βενζίνη «φωτιά» – Πού θα κινηθούν οι τιμές

Πάσχα στο χωριό με ακριβή βενζίνη θα κάνουν φέτος οι Έλληνες καθώς η τιμή ακόμη και στα πρατήρια της Αττικής αγγίζει τα 2 ευρώ, με αυξητικές τάσεις. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αττική φτάνει τα 1,911 ευρώ/λίτρο.

Στην περιφέρεια και στα νησιά η τιμή είναι ακόμη υψηλότερη. Ενδεικτικά, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας η αμόλυβδη ξεκινά από 2 ευρώ και φτάνει τα 2,020, ενώ στις Κυκλάδες ξεκινάει από 2,048 και φτάνει τα 2,350. Στην Αράχοβα η αμόλυβδη πωλείται από 1,999 έως 2,099 ευρώ/λίτρο, όπως και στη Ζαγορά Πηλίου, στην ΚΕΡΚΥΡΑ από 2,009 έως 2,179  ευρώ/λίτρο ενώ στην Ιτέα ξεκινά από 1,979 ευρώ/λίτρο έως 2,018.

«Αυτή τη τιμή που βλέπετε, 1,92, είναι τιμή αγοράς της Πέμπτης. όσοι αγόρασαν Σάββατο, Δευτέρα, «τσίμπησε» ένα λεπτό. άρα μέση τιμή αυτή τη στιγμή είναι 1,93…1,94», δήλωσε στο MEGA η πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

Ερχεται νέα αύξηση

«Όταν ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζονταν γύρω στα 60 με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 με 90 ευρώ, περίπου 15% ακριβότερο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας που σκέφτεται να φύγει για την έξοδο του Πάσχα», τόνισε στην ΕΡΤ το πρωί της Μ.Τετάρτης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, εκτιμώντας ότι θα ξεπεράσει το φράγμα των 2 ευρώ.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ στη Ντόχα

Στην Ντόχα βρίσκεται σήμερα (24/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου...

Έλλη Παπακωνσταντίνου: «Έχω προσωπική σχέση με το μύθο της Περσεφόνης»

Το ανακαινισμένο Σινέ Ελευσίς, που μετά από χρόνια εγκατάλειψης...

Ανδρουλάκης: «Πρωθυπουργός εικονικής πραγματικότητας ο Μητσοτάκης»

Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό...

Βουλή: Ενταση με Φλωρίδη-Ηλιόπουλο – «Είστε πιο δεξιοί κι από τους δεξιούς»

«Κόκκινο» άγγιξε νωρίτερα στη Βουλή η αντιπαράθεση ανάμεσα στον...