Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ΝΔ

Παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Τακτικού Συνεδρίου,  το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του κόμματος. Την παρουσίαση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ενώ για τη φιλοσοφία του project μίλησε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

Στόχος είναι «η ΝΔ να γίνει ένα ακόμη πιο σύγχρονο κόμμα, το οποίο θα βρίσκεται διαρκώς και έμπρακτα δίπλα στα μέλη του και σε κάθε πολίτη. Ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η συμμετοχικότητα και η ψηφιακή δημοκρατία, καθιστώντας τη ΝΔ ένα πρότυπο ευρωπαϊκό κόμμα».

Έτσι, στο πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού εντάσσονται έργα, που θα περιλαμβάνονται σε τρεις πυλώνες:

  • Η αναβάθμιση της εμπειρίας των μελών.
  • Οι ψηφιακές λειτουργικές διαδικασίες.
  • Η εξέλιξη του μοντέλου λειτουργία.

Τους επόμενους μήνες, θα παρουσιαστεί η εφαρμογή για κινητά  MyND, η WebTV του κόμματος, καθώς και η ψηφιακή ακαδημία και η δημιουργία συστήματος ερευνών, με στόχο την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, η Νέα Δημοκρατία «προχώρησε σε εμβληματικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της», οι οποίες θα αποτελέσουν τον κορμό του προγράμματος για τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου μελών, η αλλαγή λογισμικών συστημάτων, η μετάβαση των τεχνολογικών υποδομών στο cloud, το σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, τα δύο τελευταία συνέδρια είχαν έντονα ψηφιακά στοιχεία, οι εσωκομματικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν υβριδικά και υλοποιήθηκε η πλατφόρμα prosvasis.nd.gr, η οποία είναι προσβάσιμη για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Προκειμένου η λειτουργία της να είναι απόλυτα σύμφωνη με τις πιο σύγχρονες νομικές προδιαγραφές, κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου, η  Νέα Δημοκρατία επικαιροποίησε στο καταστατικό της, «αποτελώντας πλέον το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που λειτουργεί με άξονα ένα ψηφιακό μέλλον».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι θολές και ασαφείς μπίζνες της PwC με το δημόσιο

Γκρίνια Σας είχα ενημερώσει πριν από λίγες...

Η διαχείριση της «μαύρης τρύπας»

Το χάρισμα του Στέφανου Κασσελάκη Ο Στέφανος Κασσελάκης,...

Από τον… φίλο Καντάφι στον Χαφτάρ

Οι σχέσεις Ελλάδας – Λιβύης, για την ακρίβεια οι...