Πανελλαδικές : Στις 15 Μαΐου η ανακοίνωση για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ

Στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί τελικά ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου, που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, προσδιορίζονται «οι αρμοδιότητες των πρυτανικών συμβουλίων των ΑΕΙ σχετικά με τις επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας καθώς και με θέματα που αφορούν το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εξωτερικών χώρων των πανεπιστημίων», επισημαίνεται στο δελτίου τύπου.

Επίσης, «καταγράφονται οι κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού, που δύνανται να εφημερεύουν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο και περιγράφεται η διαδικασία ορισμού της αμοιβής των εφημεριών αυτών».

Τέλος, «αναπροσαρμόζεται, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό, ο μέγιστος αριθμός των εξαμήνων φοίτησης, που τίθεται ως προϋπόθεση για φοιτητές τμημάτων ΤΕΙ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εφόσον περιλαμβάνονται πρακτικές, κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Rustin: Η κινηματογραφική δικαίωση ενός σπουδαίου ακτιβιστή

«Πριν τριάντα χρόνια, ο Γκάντι πήγε στη θάλασσα, πήρε...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» οργανώνονται, ο Κασσελάκης βγαίνει στην αντεπίθεση

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από το «σήμερα κλείνει ο...

Στουρνάρας στο Politico: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάκαμψη

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς...

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική...