Παφίλης: Οι ευθύνες δεν περιορίζονται σε ανθρώπινα λάθη

«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στα ανθρώπινα λάθη» είπε από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των χαμένων και καλή ανάρρωση στους τραυματίες. Πολύ περισσότερο εκφράζουμε την οργή μας, πώς είναι δυνατόν να χάνονται άδικα το 2023 πολλοί άνθρωποι. Στις 7 Φεβρουαρίου υπήρχε ανακοίνωσή των εργαζομένων ότι όπου να ναι έρχεται μεγάλο ατύχημα. Γιατί υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση των γραμμών, στη συντήρηση ασφαλείας, στη σήμανση και στο προσωπικό», είπε.

«Όμως αυτοί που είναι υπεύθυνοι, και είναι όλες οι κυβερνήσεις αλλά και η εταιρεία δεν απάντησαν τίποτα. Να και τα αποτελέσματα και να τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που έσπασαν την εταιρεία σε 3 κομμάτια και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την τραγική εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Άμεσα θα πρέπει να παρθούν μέτρα για τη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.  Κάνουν τεράστιες προσπάθειες οι διασώστες και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς τον σκληρό αγώνα του θα έχουμε δυστυχώς και τέτοια δραματικά φαινόμενα», κατέληξε.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στάθηκε στην αλληλεγγύη που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο κόσμος από όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο από τον κόσμο» κατέληξε ο Θανάσης Παφίλης.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Διορισμός τριών νέων υφυπουργών Άμυνας

Τρεις νέοι υφυπουργοί Άμυνας διορίστηκαν σήμερα στην ουκρανική κυβέρνηση...

Ιράκ: 100 νεκροί σε γάμο από πυρκαγιά στην αίθουσα δεξιώσεων

Με αίμα βάφτηκε μία γαμήλια τελετή στην κωμόπολη Καρακός,...

Φραγκίσκος: Η Μεσόγειος κοιτίδα πολιτισμού και όχι τάφος μεταναστών

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να...