Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των Ρώσων 50 εργαζόμενοι στον σταθμό της Ζαπορίζια

Το μαρτύριο για δεκάδες εργαζόμενους Ουκρανούς στο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια συνεχίζεται.

Περίπου πενήντα εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό την κατοχή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τον Μάρτιο, «παραμένουν αιχμάλωτοι» των Ρώσων, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής Energoatom, της διαχειρίστριας του σταθμού.

«Δεν είναι βασανιστήριο να πρέπει να κάθεται κανείς σε μία καρέκλα ολόκληρη την ημέρα με ένα σάκο στο κεφάλι;»

«Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στον σταθμό είχαν αιχμαλωτισθεί» από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στα τέλη του Φεβρουαρίου. Ορισμένοι από αυτούς απελευθερώθηκαν, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι για την τύχη των οποίων δεν ξέρουμε τίποτε», δήλωσε ο Πέτρο Κοτίν. «Περί τα 5ο άνθρωποι παραμένουν αιχμάλωτοι», είπε.

Ο διευθυντής της Energoatom έδωσε ορισμένες πληροφορίες για την κράτηση του πρώην γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού Ιγκόρ Μουράσοφ, ο οποίος αιχμαλωτίσθηκε από τους Ρώσους στα τέλη του Οκτωβρίου για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ημέρες μετά.

«Κρατήθηκε σε υπόγειο για τρεις ημέρες… Δεν είναι βασανιστήριο να πρέπει να κάθεται κανείς σε μία καρέκλα ολόκληρη την ημέρα με ένα σάκο στο κεφάλι;», αναρωτήθηκε ο Πέτρο Κοτίν, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι «έγραψαν βίντεο με τον κ. Μουράσοφ για λόγους προπαγάνδας», χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για το περιεχόμενο ή για την μετάδοσή τους.

Σχετικά με την απαγωγή στις αρχές της εβδομάδας δύο εργαζομένων από τις ρωσικές δυνάμεις, του διευθυντή υπηρεσιών Πληροφορικής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια Ολεγκ Κοστιούκοφ και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Ολεγκ Οτσέκα, ο Πέτρο Κοτίν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκκρεμότητες που πιέζουν τον Τσίπρα μέχρι τις εκλογές

Πολλές εκκρεμότητες πρέπει να κλείσει τάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ –...