Ομόλογα ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε στο 3,44% η απόδοση του 10ετούς

Στο υψηλότερο 11ετίας αυξήθηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει πιο επιθετικά στην σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της για να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 3,44%, αφού ξεπέρασε το 3,45%, το υψηλό που είχε βρεθεί τον Απρίλιο του 2011. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,425%, ενώ η απόδοση του 30ετούς σημείωσε τελευταία 5 μονάδων βάσης στο 3,423%.

Αφού έκλεισε τον Μάιο στο 2,74%, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτοξεύθηκε υψηλότερα αυτόν τον μήνα, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ανάγκασαν τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα ομόλογα και να αυξήσουν τα στοιχήματά τους για επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed. Η απόδοση του 10ετους  έχει ανέβει πολύ πάνω από το επίπεδο του 1,51%, όπου ξεκίνησε το 2022.

Η καμπύλη αποδόσεων του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου αντιστράφηκε για λίγο τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική επιθετικής σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού. Το μέτρο αυτό παρακολουθείται στενά από τους συναλλασσόμενους και συχνά θεωρείται ως δείκτης ύφεσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αγνωστα κειμήλια της ζωής του Μπάιρον στο Τρίνιτι

Στα αρχεία του Κολεγίου Τρίνιτι, στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας,...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

LVMH: Ο Μπερνάρ Αρνό ετοιμάζει τον διάδοχο – Το παρασκήνιο

Τέσσερις δεκαετίες πέρασε ο δισεκατομμυριούχος σήμερα Μπερνάρ Αρνό, εξελίσσοντας...

Ισραήλ: Τι «δουλειά» κάνει ένας πανάκριβος πύραυλος Arrow

Η εφημερίδα Maariv αποκάλυψε πως ο συντονισμός της αναχαίτισης...