Ολυμπιακός: Υπηρεσία ηχητικής μετάδοσης αγώνων για άτομα με οπτική αναπηρία

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρωτοπορεί και γίνεται η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη, η οποία θα προσφέρει στα άτομα με οπτική αναπηρία την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής σε όλους τους αγώνες στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Κάτι το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (28/3) στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρουσία του Δ’ Αντιπρόεδρου και Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά και του διευθυντή ΕΚΕ, Νίκου Γαβαλά. Στο πάνελ ήταν επίσης η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Βαγγέλης Αυγουλάς.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον επερχόμενο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, στη 2η αγωνιστική των play-offs της Stoiximan Super League. Μία καινοτόμος κίνηση η οποία κάνει τον Ολυμπιακό την πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που θα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να παρακολουθούν ισότιμα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ακουστική περιγραφή.

Στους αγώνες της ομάδας θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούμενο από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών για τις ανάγκες της περιγραφής. Παράλληλα, προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκίνησε και η εκπαίδευση φοιτητών του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (ΕΜΠΟ), οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στην περιγραφή και την πλήρη, κατανοητή από τυφλά άτομα, προφορική αποτύπωση των αγώνων.

Οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστήμιου που θα περιγράφουν τους αγώνες είναι οι Μάνος Αγγουριδάκης, Βαγγέλης Βαλαβάνης, Βασίλης Βουτσινάς, Βασίλης Γκουζέλος, Στελίνα Δαρδούγια, Αλέξανδρος Κωνσταντώνης, Χρύσα Μαργαρώνη, Ραφαέλα Μητροπούλου, Νίκος Ναούμ, Σοφία Σακαβέλη, Ιζαμπέλα Τουγλή, Αντώνης Χαλάς, Αίαντας Χαρωνίτης και Μάρθα Χωριαννοπούλου.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Έρχεται «λίστα» με μεγάλους φοροφυγάδες και ηχηρά ονόματα

Ηχηρά ονόματα μικρομεσαίων και μεγάλων εταιρειών αλλά και φυσικών...

Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για την καταστροφή μεγάλου φράγματος

Ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως...

Δανία: Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν «δεν σκοπεύει να αναλάβει» την ηγεσία του ΝΑΤΟ

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν διαβεβαίωσε σήμερα ότι...

Ζελένσκι: Xαιρετίζει «τα νέα που περιμέναμε» από την Μπαχμούτ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε απόψε «τα...

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2024

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατέθεσε σήμερα...