Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας είναι υπέρ του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας γνωστοποίησε σήμερα (17/3) ότι είναι υπέρ της διατήρησης του αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, αλλά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σχέδια για μποϊκοτάρισμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, σε περίπτωση συμμετοχής τους.

Η Ουκρανία πρωτοστάτησε σε μια έκκληση για αποκλεισμό αθλητών από τη Ρωσία και τη στενή της σύμμαχό της Λευκορωσία, από τους Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανέφερε τον Ιανουάριο ότι ήταν «ανοιχτή» να τους συμπεριλάβει ως ουδέτερους.

Η Ουκρανία έχει επίσης απειλήσει με μποϊκοτάζ εάν επιτραπεί στους αθλητές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να αγωνιστούν στο Παρίσι, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση.

«Είμαστε υπέρ του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και υπευθύνων από διεθνείς αγώνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας, προσθέτοντας: «Η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν κατάχρηση της συμμετοχής και των επιτυχιών των αθλητών τους σε διεθνείς αγώνες για σκοπούς πολεμικής προπαγάνδας.

Ανεξάρτητα από την απόφαση της ΔΟΕ και των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών σχετικά με την επανεισδοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, απορρίπτουμε κάθε μποϊκοτάζ των διεθνών αγώνων, ειδικά των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τζέρεμι Κόρμπιν: Το Εργατικό κόμμα τον απέκλεισε από τις εκλογές

Αποκλείστηκε από υποψήφιος στις επόμενες εκλογές από το κόμμα...

Σκωτία: Νέος πρωθυπουργός της χώρας και επίσημα ο Χάμζα Γιούσαφ

Ο νέος ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού, αυτονομιστικού Σκωτικού Εθνικού Κόμματος...

Λαγονήσι: Κοντά στα ίχνη του δράστη η αστυνομία – Στο στόχαστρο των Αρχών ένα μαύρο τζιπ

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση στο Λαγονήσι, όπου άγνωστος πυροβόλησε...

Ιταλία: Στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου εισήχθη ο Ιταλός...