Ολλανδία – Χιλιάδες στους δρόμους κατά των περιοριστικών μέτρων

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας. Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Βούτσης: Δημιουργεί διχασμό το αφήγημα Κασσελάκη

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο πρώην πρόεδρος...

ΗΠΑ: Εκανε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο στα 104 – Πάει για Γκίνες

Η «Σούπερ Γιαγιά», μια τολμηρή υπερήλιξ  104 ετών, έσπασε...

Στέφανος Κασσελάκης: Βλέπει Σακελλαροπούλου, Φίλη και φεύγει για Κύπρο

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Αγαπηδάκη: Έχω υποστεί αδιανόητα αίσχη, δεν θα με κάμψει ο κανιβαλισμός

Ξέσπασε με ανάρτηση στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας...