Οικουμενικά μηνύματα του Πάπα από την Κύπρο

Μήνυμα ειρήνης και αδελφότητας των λαών έστειλε από το μεγαλύτερο στάδιο της Λευκωσίας ο Πάπας Φραγκίσκος στο πλαίσιο της θείας λειτουργίας που τέλεσε το πρωί μπροστά σε χιλάδες πιστούς που συνέρρευσαν στο ΓΣΠ για να δουν από κοντά τον λαοφιλή ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Eκκλησίας. Στο γήπεδο βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μεταναστευτικής βιογραφίας, κρατώντας τις σημαίες χωρών όπως οι Φιλιππίνες, ο Λίβανος, η Αργεντινή.

Τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης που στέλνει με την επίσκεψη του στην Κύπρο ο Ποντίφικας, θα κορυφωθούν στις 16:00 το απόγεμα, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει οικουμενική προσευχή με πρόσφυγες και μετανάστες στην Ενοριακή Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια κίνηση που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων πληθυσμών, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.  Μάλιστα όπως επιβεβαίωσε χθες και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να παραχωρήσει άσυλο σε τουλάχιστον 50 πρόσφυγες που βρίσκονται στον Κύπρο και να τους μεταφέρει μαζί του στο Βατικανό.

Έδειξε τον δρόμο της ειρήνης και τους διαλόγου  

Χθες ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στο Κυπριακό ζήτημα, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ευρώπη σε σχέση με την προσφυγική κρίση. Χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως ένα πολιτιστικό και θρησκευτικό σταυροδρόμι, ευχήθηκε η χώρα να γίνει ένα ανοικτό εργοτάξιο οικοδόμησης της ειρήνης στην Μεσόγειο, ενώ τόνισε ότι η μόνη οδός προς την ειρήνη και την αδερφοσύνη είναι ο διάλογος. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει αύριο από την Κύπρο και θα επισκεφθεί την Ελλάδα, όπου και θα παραμείνει μέχρι την 6η Δεκεμβρίου.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...

Τεστ αντοχής

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...

POS: Σε ποια επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικά

Τα ποσοστά των πολιτών που προτιμούν να κάνουν τις...

Αλλαγή σελίδας σε κολοσσούςτων media

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...

Ετοιμος να δώσειτις απαντήσεις του

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...