Οικονόμου: Ισχυρό πακέτο στήριξης χωρίς να διαλύει τα δημόσια οικονομικά

«Πρόκειται για ένα ισχυρό πακέτο στήριξης, προκειμένου να μετριάσουμε τις σφοδρές επιπτώσεις που ζούμε όλοι, επικεντρωμένο στους ευάλωτους, αλλά όχι μόνο σ΄αυτούς, αλλά και στον κόσμο των επιχειρήσεων, και στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οριζόντια σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Νομίζω ότι είναι ένα ακόμα πρόγραμμα ενίσχυσης που βοηθά την κοινωνία να αντέξει, ανακουφίζει με κάποιο τρόπο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, χωρίς ταυτόχρονα να διαλύει τα δημόσια οικονομικά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να επανάλθει η ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως η έκρηξη στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα αποτυπωθεί κυρίως στους λογαριασμούς του επόμενου μήνα. «Η στήριξη τον επόμενο μήνα είναι περίπου διπλάσια από όσα δίνονταν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μιλάμε για 636 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

«Είναι τεράστιο το ζήτημα, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα οι λογαριασμοί ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, γιατί δημιουργούν κόστη που μετακυλίονται στους καταναλωτές. Είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία» επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας: «Και γι’ αυτό η ενίσχυση είναι πολύ μεγάλη. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, προσεγγίζουμε τα 4 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας».

Μιλώντας για τις μελλοντικές τιμές στα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι όλοι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί. «Έχουμε ένα πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχουμε παρακολουθήσει ένα ντόμινο κρίσεων που επηρεάζει το εισόδημα των πολιτών» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι είναι νωρίς ακόμα για να γίνουν προβλέψεις για τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...