Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για θνητότητα στις ΜΕΘ – Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού μέχρι τη δημοσιοποίησή της

Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη δημοσιοποίησή της.

Ο κ. Οικονόμου στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ακόμα ότι η μελέτη επαναλαμβάνει στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όταν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.

« Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχει γίνει μία συγκλονιστική προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ με υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ.

Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά τους σε ΜΕΘ» τόνισε για να προσθέσει.

«Προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση».

Διαβάστε επίσης: Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για ΜΕΘ στην Ελλάδα – Θα είχαν σωθεί 1.500 ζωές αν είχε λιγότερη πίεση το ΕΣΥ 

«Πυρά» σε Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κριτική από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα».

Εκμεταλλεύεται, πρόσθεσε, «το φόβο των ανθρώπων για την πανδημία». Μάλιστα απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά νωρίτερα κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλάει για παραίτηση εκείνος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη».

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, επανέλαβε,  δεν είχε παραδοθεί στον πρωθυπουργό ή συνεργάτες τους και σημείωσε ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι διαπιστώσεις που αφορούν χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Διεύρυνση Ε.Ε.: Γεωστρατηγική επένδυση ή μετέωρο βήμα;

Όταν στα μέσα Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,...

Πόθεν έσχες: Παράταση υποβολής δηλώσεων μέχρι και 30 Ιουνίου 2024

Η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) και Οικονομικών...