Οικονόμου: «Χυδαία προπαγάνδα πάνω στον ανθρώπινο πόνο από τον Τσίπρα»

Στο Mega μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρομενος μεταξύ άλλων στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:«Κανένα παιχνίδι δεν παίζουμε με τις λέξεις. Πρόκειται για προσπάθεια της αντιπολίτευσης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα» ήταν τα λόγια του.

Γιάννης Οικονόμου: «Στο σταθμαρχείο της Λάρισας υπάρχει τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης»

«Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του σιδηροδρόμου αυτό που είπαμε είναι ότι λειτουργεί ένα τοπικό σύστημα ελέγχου που έχει και την αυτόματη χάραξη», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, για το σταθμαρχείο της Λάρισας και τι μπορούσε να κάνει με τον τοπικό πίνακα ελέγχου ο σταθμάρχης ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι μπορούσε να κάνει αυτόματη χάραξη.

Επιπλέον είπε: «Πριν φθάσει στα Τέμπη μπορούσε να δει ο σταθμάρχης ότι έχει βάλει δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια κατεύθυνση και έτσι να αποτραπεί η σύγκρουση».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και ζητήθηκε συγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί η εθνική τραγωδία έγινε με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

«Είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι ήταν στην γνώση του πρωθυπουργού σχετικά με την κατάσταση στον ΟΣΕ απάντησε: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν προβλήματα. Γνώριζε ότι υπήρχαν αδυναμίες σε μεγάλο κομμάτι των σιδηροδρόμων. Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι το έργο ήταν σε καθυστέρηση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γνώριζε ο πρωθυπουργός το χάος που υπήρχε στο σταθμαρχείο της Λάρισας».

«Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών για τα Τέμπη γενικά και περιγραφικά»

Αναφορικά με τις ευθύνες και πώς επιμερίζονται απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες προσωπικές που έχουν αναδειχθεί και από την δικαστική έρευνα. Η αλληλουχία ανθρώπινων λαθών που έγινε εκείνο το βράδυ. Υπάρχουν θέματα που αφορούν την καθυστέρηση της υλοποίησης του δικτύου και υπάρχουν και ζητήματα οργάνωσης μέσα στη διοίκηση μέσα στον ΟΣΕ. Όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους.

»Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών γενικά και περιγραφικά. Να προσωποποιηθούν, να έχουν μία δίκαιη δίκη όσοι αναδειχθούν ότι είχαν ευθύνες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εθνική τραγωδία στα Τέπμη και έκανε λόγο για ευκαιρία για την κυβέρνηση να χαράξει νέες πολιτικές διαχωριστικές γραμμές ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε: «Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία. Ο θάνατος αυτός των 57 ανθρώπων μας υπαγορεύει το χρέος σε όσους είμαστε στην δημόσια ζωή να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με ειλικρίνεια, να μην το ξαναζήσουμε».

«Δεν γνωρίζω κάτι για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ»

Η Άρτεμις Σίφορντ, είχε υπάρξει σύμβουλος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού Think tank Atlantic Council.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New york Times, η Άρτεμις Σίφορντ, βρέθηκε σε καθεστώς παρακολούθησης μέσω του emvolio.gr.

Για το ζήτημα ανέφερε ο κ. Οικονόμου: «Όχι δεν γνωρίζω κάτι για αυτό. Δεν μου φαίνεται να έχει βάση αυτό. Οτιδήποτε έχει σχέση με τα παράνομα λογισμικά δεν έχει καμία σχέση με καμία επίσημη ελληνική αρχή».

«Δεν μου φαίνεται να είναι πολύ πιθανό να είναι διαβλητή η πλατφόρμα του εμβολίου», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα»

Αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε: « Ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε πει ότι οι εκλογές θα είναι την άνοιξη, δεν νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πολύ  σύντομα, νομίζω, θα έχουμε συγκεκριμένες ειδήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν το Πάσχα αποκλείεται να γίνουν εκλογές. Κοντά στο Πάσχα, θεωρώ,  θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σαρμάς για Πάγκαλο: Μαχητής της δημοκρατίας

Δήλωση για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου έκανε ο...

Αλέξης Γεωργούλης: Αύριο η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του

Αύριο 1η Ιουνίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις...