Η πορεία ενός επιχειρηματία από την απόρριψη στην επιτυχία μέσω σκληρής δουλειάς και επιμονής

Η πορεία ενός επιχειρηματία από την απόρριψη στην επιτυχία μέσω σκληρής δουλειάς και επιμονής

Όταν η ιδέα σου για μια επιχείρηση κρίνεται ως μη καινοτόμα και οι χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες παραμένουν κλειστές, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο για να αποδείξεις ότι κάνεις λάθος. Αυτό ακριβώς έκανε ο Τοντ Γκρέιβς, ο οποίος μαζί με τον Κρεγκ Σίλβεϊ, αντιμετώπισε πολλές απορρίψεις για την πρότασή τους να ανοίξουν μια αλυσίδα ταχυφαγείων στη νότια Λουιζιάνα, αποκλειστικά αφιερωμένη στις φτερούγες κοτόπουλου.

Το 1996, με τις τράπεζες να του έχουν κλείσει την πόρτα, ο Γκρέιβς μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου εργάστηκε σκληρά σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου για 90 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια στην Αλάσκα σε αλιευτικό. Αποταμίευσε 50.000 δολάρια και δανείστηκε επιπλέον 100.000 δολάρια από φίλους και συγγενείς. Με αυτό το αρχικό κεφάλαιο, πείθοντας τελικά και μια τράπεζα να του χορηγήσει ένα μικρό δάνειο, άνοιξε την επιχείρησή του. Σήμερα, η Raising Cane’s Chicken Fingers έχει μεγαλώσει σημαντικά και ο Γκρέιβς είναι ο 107ος πιο πλούσιος άνθρωπος στις ΗΠΑ, αξίας 9,5 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η πορεία δεν ήταν εύκολη. Ακόμη και ως ιδιοκτήτης, εργάζονταν 7 ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να δημιουργήσει μια ομάδα που θα ανέλαβε τις ευθύνες της επιχείρησης. «Έχτιζα ένα αεροπλάνο, την ώρα που το πετούσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη της εταιρείας, που φέτος γιορτάζει 28 χρόνια λειτουργίας, υπήρξε θεαματική. Αν και ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 21 από τα 28 καταστήματα στην περιοχή, ο Γκρέιβς δεν το έβαλε κάτω. Σήμερα, στοχεύει σε ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 5 δισ. δολάρια.

Ο Γκρέιβς ελέγχει σήμερα πάνω από το 90% της εταιρείας και δεν σχεδιάζει να την εισάγει στο χρηματιστήριο, ούτε σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο του σε ιδιώτες επενδυτές. «Θέλω τα παιδιά μου να συνεχίσουν την επιχείρηση, να επενδύσουν τις αξίες που τους «δώσαμε» να εργαστούν και να την επεκτείνουν, μαθαίνοντας να ισορροπούν ανάμεσα στο ρίσκο και την επιβράβευση», προσθέτει.

«Αν σου λένε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, πρέπει να παλέψεις με ακόμη περισσότερο πείσμα να το πετύχεις», είναι η συμβουλή του για όσους έχουν όνειρα και σχέδια, όπως δηλώνει στο CNBC.

Πηγή: naftemporiki.gr