Το HarmonyOS έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Από την αρχή της ανάπτυξής του το 2015, έχει σπάσει το μονοπώλιο των ξένων κατασκευαστών στην αγορά. Η επίσημη κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2019, και από τότε η εμπορική του επιτυχία ήταν αδιάκοπη. Με περισσότερους από 900 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες και πάνω από 10.000 διαθέσιμες εφαρμογές, το HarmonyOS καλύπτει σχεδόν το 99% του χρόνου χρήσης των χρηστών του.
Στις 8 Οκτωβρίου, το νέο λειτουργικό σύστημα της Huawei, το HarmonyOS NEXT, διατέθηκε για δημόσιες δοκιμές, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η εσωτερική ανάπτυξη της προσαρμοσμένης εφαρμογής WeChat στο νέο λογισμικό. Το HarmonyOS είναι πλέον ανεξάρτητο από τις εφαρμογές του Android, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξή του και στη δημιουργία ενός δικού του οικοσυστήματος.
Το HarmonyOS δεν περιορίζεται μόνο σε κινητά τηλέφωνα, αλλά χρησιμοποιείται και σε άλλες συσκευές όπως υπολογιστές, ταμπλέτες, φορέσιμες συσκευές και αυτοκίνητα. Καθιστά δυνατή την πλήρη διασύνδεση όλων αυτών των συσκευών με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, κάτι που ενισχύει τις «έξυπνες» εμπειρίες και τη χρήση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Η αρχιτεκτονική του, με στοιχεία μικροπυρήνων, διασφαλίζει ότι η απόδοση του πυρήνα είναι πάνω από 10% υψηλότερη από αυτή του παραδοσιακού πυρήνα Linux.
Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός χρηστών του HarmonyOS υπερέβη για πρώτη φορά εκείνον του iOS της Apple, φτάνοντας το 17% της αγοράς και κατατάσσοντας το HarmonyOS ως το δεύτερο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στην Κίνα. Οι καινοτομίες της Huawei στο συγκεκριμένο λογισμικό συμβάλλουν επίσης στην ανατροφοδότηση της κοινότητας ανοιχτού κώδικα του HarmonyOS, ενισχύοντας την αειφόρο ανάπτυξη βιομηχανιών υψηλής ποιότητας.
Συνολικά, το οικοσύστημα του HarmonyOS προετοιμάζει το έδαφος για νέες τεχνολογικές καινοτομίες, προάγοντας τη συνεργασία και την αναβάθμιση των βιομηχανιών, με στόχο την καθιέρωση της Κίνας ως ψηφιακής δύναμης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας.
Πηγή: naftemporiki.gr