Οι προτάσεις για ΕΣΥ, Εθνικό Απολυτήριο και στήριξη των νέων

Πέραν της κριτικής που ασκείτε στη ΝΔ, ποια είναι η δική σας θετική ατζέντα; Τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες αν αναδείξουν το ΠαΣοΚ «πλειοψηφούσα προοδευτική δύναμη»;

«Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας η αναγέννηση του ΕΣΥ με ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας, με διάθεση του 8%-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, με κίνητρα για ουσιαστική φροντίδα υγείας στα νησιά μας. Η χώρα που κάθε χρόνο υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες δεν νοείται να κάνει διακομιδές ασθενών στα νησιά σε καρότσες αγροτικών. Ούτε είναι ανεκτές οι λίστες της ντροπής για ένα χειρουργείο. Φιλοδοξούμε επιπλέον να φέρουμε μια πραγματική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση με το Εθνικό Απολυτήριο, το σπάσιμο των ανισοτήτων με την ενισχυτική διδασκαλία, το ασφαλές σχολικό περιβάλλον με τις υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και ισχυρές δομές ειδικής αγωγής για το σχολείο της συμπερίληψης. Απέναντι στα αναποτελεσματικά ημίμετρα της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη των νέων και την αντιμετώπιση της απειλής του Δημογραφικού, αντιπαραθέτουμε τις προτάσεις μας για τις 150.000 κοινωνικές κατοικίες που θα διατίθενται προς ενοικίαση με χαμηλό ενοίκιο και κοινωνικά κριτήρια, την κάλυψη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με δυο παιδιά και πάνω.

Στην Ελλάδα οι οικογένειες με παιδιά υπόκεινται σχεδόν στους ίδιους φορολογικούς συντελεστές με τις οικογένειες χωρίς παιδιά. Την ώρα που για παράδειγμα στην Ιρλανδία η φορολογία στις οικογένειες με παιδιά είναι μειωμένη κατά 14 μονάδες, στο Βέλγιο κατά 15 και στην Πορτογαλία κατά 10 μονάδες. Επιπλέον, έχουμε ως στόχο την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας με μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στο Made in Greece. Προτείνουμε την ανακατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης στη βάση ενός Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη στήριξη καινοτόμων επενδύσεων με υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία και τη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως είναι ο πρωτογενής, ώστε τα θετικά αποτελέσματα να διαχέονται στο σύνολο της χώρας και της κοινωνίας».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ολυμπιακός: Ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην Φράιμπουργκ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται την Πέμπτη (30/11) με την Φράιμπουργκ...

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας

Στην τελετή αποφοίτησης μελών του ΟΚΑΝΑ βρέθηκε ο πρωθυπουργός...

Γάζα: Απελευθερώθηκαν άλλοι 14 όμηροι

Σε νέες απελευθερώσεις ομήρων προχώρησε η Χαμάς. Σύμφωνα με...

Βραδινή έξοδος Κασσελάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγκράτι

Για ποτό, φαγητό και κουβέντα με πιο χαλαρή διάθεση...