Οι προτάσεις Ανδρουλάκη για την αναγέννηση του ΕΣΥ

Τις προτάσεις του κόμματός του για την αναγέννηση του ΕΣΥ παρουσιάζει σε λίγη ώρα σε υγεινομικούς στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Για μας είναι πρώτιστη υποχρέωση και ευθύνη της πολιτείας ,η παροχή δωρεάν και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και φροντίδας προς όλους τους πολίτες. Ένα κράτος που δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την υποχρέωση, χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών» ανέφερε πριν από την παρουσίαση των θέσεων ο κ. Ανδρουλάκης.

Οι 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του ΕΣΥ είναι:

 • Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, από τον Προϋπολογισμό ώστε να υπερβούμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Την διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές.
 • Ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.
 • Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια Νοσοκομεία, με αξιοκρατικά επιλεγμένες Διοικήσεις , με προκηρύξεις, θητεία, κριτήρια, διαρκή αξιολόγηση. Με ολοήμερη λειτουργία ,ιδιαίτερα  στον χειρουργικό και επεμβατικό τομέα. Με ένα νέο χάρτη υγείας ,για να μην έχουμε 17 Νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας και κανένα στην πολυπληθή Ανατολική Αττική.
 • Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός Νοσοκομείων. Κέντρα χρόνιων παθήσεων, Μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, Δημόσια κέντρα αποκατάστασης.
 • Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και διαφανείς διαδικασίες. Αύξηση των αμοιβών με αναθεώρηση των μισθολογίων ,ώστε να αμείβεται σωστά η προσπάθεια των υγειονομικών και να προσελκύεται προσωπικό υψηλών προδιαγραφών και προσόντων. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα –ανθυγιεινά. Και ειδικά για τους νέους γιατρούς, ριζική αναμόρφωση του συστήματος για απόκτηση ειδικότητας και αύξηση των αποδοχών τους.
 • Σε κάθε μεγάλο νησί επαρκώς στελεχωμένο Νοσοκομείο. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πλήρη στελέχωση για τα μικρότερα νησιά και διασύνδεση με το πλησιέστερο
  Νοσοκομείο. Οικονομικά κίνητρα (όπως πρόσθετες αμοιβές, κάλυψη κόστους στέγασης )για την προσέλκυση επιστημονικού δυναμικού και μοριοδότηση για μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία επιλογής τους μετά από συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
 • Στήριξη και αύξηση των δημοσίων δομών ψυχικής υγείας με ενσωμάτωση τους και στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδα.
 • Επαναφέρουμε την πρόταση μας για κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων ,για τις ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και
  τους ανέργους, που σήμερα πλήττει ιδιαίτερα η ακρίβεια .

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μπαρτσελόνα – Ζιρόνα 2-4: «Σεισμός» στη Βαρκελώνη και ξανά κορυφή

Η Ζιρόνα δεν θριάμβευσε απλώς στη Βαρκελώνη. Κατατρόπωσε την...

ΠαΣοΚ: Το επόμενο βήμα για την «ολική επιστροφή»

Οι κάμερες έχουν στηθεί στη σειρά μπροστά από την...

Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Ζελένσκι στις ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον...

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 97-85: Το 10/10 με υπογραφές Μήτογλου και Ναν

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε το «χαρακίρι» και νίκησε 97-85 τον...

Άννα Ντουντουνάκη: Χρυσή στα 50μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού 25άρας

Ακόμη μία πρωτιά, ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση για την...