ΟΑΚΑ: Κλείνει μέχρι νεωτέρας, επικίνδυνο το στέγαστρο Καλατράβα

Τους λόγους που αναστέλλεται η λειτουργία του «Σπύρος Λούης», αλλά και του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου ανάλυσε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την εξήγηση που δόθηκε, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας δεν καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας, δεδομένου ότι μετά τις μελέτες που έγιναν το στέγαστρο Καλατράβα κρίθηκε ασταθές και κατ’ επέκταση επικίνδυνο. Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα και για το Ποδηλατοδρόμιο.

Αναπόφευκτα η εξέλιξη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις από τη στιγμή που, μεταξύ όλων των άλλων, ήταν η δηλωμένη έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού για τους αγώνες του στο Europa League. Είχε ήδη μάλιστα δώσει έναν αγώνα το «τριφύλλι», αυτόν κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων», ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...