Ο Βασιλιάς Κάρολος παίρνει θέση: Καταδικάζει την ρωσική εισβολή

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει πολιτική άποψη, ένα μειονέκτημα για έναν βασιλιά στη νέα εποχή.

Ο Κάρολος πάει κόντρα στην πολιτική ουδετερότητα που είχε υιοθετήσει η μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ και σπάζοντας την παράδοση της επιφυλακτικότητας που τηρούσαν μέχρι σήμερα οι βασιλείς του Ηνωμένου Βασιλείου, καταγγέλλει χωρίς περιφράσεις σήμερα «τα ανώφελα δεινά» στα οποία υποβάλλεται η Ουκρανία εξαιτίας «της απρόκλητης μεγάλης κλίμακας επίθεσης» που εξαπέλυσε η Ρωσία εδώ και έναν χρόνο.

«Εδώ και έναν χρόνο, ο ουκρανικός λαός υποφέρει αφάνταστα από μία απρόκλητη μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της χώρας του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, κατά την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, ο βασιλιάς που υποδέχθηκε στο Λονδίνο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 8 Φεβρουαρίου.

«Επέδειξε αξιοσημείωτο θάρρος και σθένος απέναντι σε μια τέτοια ανθρώπινη τραγωδία. Ο κόσμος παρακολούθησε με φρίκη τα ανώφελα δεινά στα οποία υποβλήθηκαν οι Ουκρανοί», προσθέτει.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ασφαλιστικό: Τι χωρίζει την Αθήνα του 2001…από το Παρίσι του 2023

Νάσος Αθανασίου: Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση του...

Οι «γκρίζες ζώνες» της ύδρευσης

Νάσος Αθανασίου: Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση του...

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Νικολόπουλο

Ενας δημοσιογράφος ευγενής, μεστός, σοφός όσο και γλυκός στην...

Τρέχουν για τα ψηφοδέλτια, κλείνουν το πρόγραμμα

Νάσος Αθανασίου: Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση του...

Περί μεταρρυθμίσεων και άλλων δαιμονίων

Η παραφθορά των λέξεων και των εννοιών – σκόπιμη η...