Ο στρατηγός Κ. Φλώρος, οι 14 κομάντος και το φλεγόμενο Σουδάν

«Το μπόι μας είναι πολύ μεγάλο, σε σχέση με το πραγματικό μέγεθός μας». Η δήλωση αυτή ανήκει στον αρχηγό του Στρατού και έγινε σε μια ασυνήθιστη, για προεκλογική περίοδο, εκδήλωση.

Ξέρετε, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, σε προεκλογικές περιόδους και στη διάρκεια των υπηρεσιακών κυβερνήσεων οι βραβεύσεις στελεχών για ηρωισμό είναι σπάνιο φαινόμενο.

Ωστόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε τους 14 κομάντος και τα δέκα μέλη του πληρώματος που πήραν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων ομογενών από το φλεγόμενο Σουδάν.

Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση κατά την οποία ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε, όπως αναφέρει η ίδια πηγή. «Δούλεψε πάρα πολύς κόσμος για να πάει και να γυρίσει ασφαλής η αποστολή, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σε μία εμπόλεμη περιοχή. Δούλεψε πολύς κόσμος, ο οποίος δουλεύει καθημερινά για να μπορούν να πραγματοποιούνται επικίνδυνες αποστολές.

»Βραβεύσαμε τον κίνδυνο και όχι μόνο την συμμετοχή. Βραβεύσαμε το παραπάνω και όχι την κανονική διάσταση της καθημερινότητάς μας. Ήταν δύσκολες και πρωτόγνωρες οι συνθήκες και δεν επιχείρησαν πολλά κράτη να κάνουν αυτό που κάναμε εμείς. Το μπόι μας είναι πολύ μεγάλο, σε σχέση με το πραγματικό μέγεθός μας».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Υπό τον Στέφανο Κασσελάκη συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην...

Χένρι Κίσινγκερ: Πέθανε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σε ηλικία 100 ετών

Ο Χένρι Κίσινγκερ, ιστορική μορφή της αμερικανικής διπλωματίας που...