Ο Πούτιν χαιρετίζει το στρατό σε μεγάλη εκδήλωση στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους υπό το σύνθημα «Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία» σε μια πατριωτική συγκέντρωση σε ποδοσφαιρικό στάδιο την παραμονή της εθνικής εορτής για αυτούς που υπηρετούν τη χώρα αλλά και δύο μέρες πριν την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία.

«Είμαστε περήφανοι για εκείνους που πολεμούν στην Ουκρανία για να υπερασπιστούν την πατρίδα», είπε στα πλήθη σε μια κραυγή συγκέντρωσης προς τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της εθνικιστικής εκδήλωσης στο κέντρο της Μόσχας.

Η Ρωσία παλεύει για τα «ιστορικά της εδάφη» στην Ουκρανία, είπε ο Πούτιν στον συγκεντρωμένο κόσμο στο Στάδιο Λουζνίκι, χωρητικότητας 81.000 ατόμων και το οποίο φιλοξένησε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, αφού είχαν προηγηθεί στρατιωτικές παρελάσεις, συναυλίες και κλιπ από την κατεχόμενη Μαριούπολη.

Επισήμανε ότι ολόκληρη η χώρα στέκεται πίσω από Ρώσους στρατιώτες που διεξάγουν αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. «Όλη η χώρα τους στηρίζει», πρόσθεσε.

«Ακόμη και τα παιδιά» υποστηρίζουν τους Ρώσους στρατιώτες, είπε, καθώς γράφουν γράμματα στους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.

 

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πούτιν: «Η Ρωσία δεν σχηματίζει στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα»

Η Ρωσία και η Κίνα δεν σχηματίζουν στρατιωτική συμμαχία,...

Μητσοτάκης: Ανά πενθήμερο επιπλέον δρομολόγια στον σιδηρόδρομο

Στη δέσμευση να ξεκινήσουν και πάλι σταδιακά τα δρομολόγια...

Ουκρανία: Η Ρωσία κρατά «πυρηνικό όμηρο» τη Λευκορωσία

Η Ρωσία κρατά τη Λευκορωσία «πυρηνικό  όμηρο», εκτίμησε σήμερα...

Αμβούργο: Δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε...