Ο Παρμενίων φανερώνει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων

Μήνυμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για την άμεση και αποτελεσματική απάντηση που μπορούν να δώσουν έναντι κάθε απειλής και προκλητικότητας των γειτόνων στέλνει η άσκηση Παρμενίων 21 που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αστραπιαία και ταχεία επέμβαση

Μάλιστα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες στους Αρχηγούς ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ έδωσε κατευθύνσεις για την ασφαλή και επιτυχή συνέχιση της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21».

Στόχος του ΓΕΕΘΑ αλλά και των υπολοίπων κλάδων είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε επεισόδια που σχετίζονται με την άμεση επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για την ταχεία, αποφασιστική και νικηφόρα αντιμετώπιση των αντιπάλων δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο αρκετές από τις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Παρμενίωνα είναι επικεντρωμένες στην αστραπιαία αλλά και αποτελεσματική επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων.


Συμμετείχε και υποβρύχιο στο Καστελόριζο

Χαρακτηριστικές ήταν οι Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΚΥΚΛΩΨ – 21» στο λιμένα του χ. Μάκρης Αλεξανδρούπολης, «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΟΥΛΗΣ-21» στο Α/Δ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης και «ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ-21» στο ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ αντίστοιχα.

Πρόκειται για Ασκήσεις Μερικής Ανάπτυξης Δυνάμεων (LIVEX/CFX), σκοπός των οποίων ήταν η εξάσκηση του προσωπικού, Μόνιμου αλλά και Εθνοφυλάκων στην οργάνωση και διεξαγωγή επιχειρήσεων εξασφάλισης ζωτικών εγκαταστάσεων, όπως λιμένες αεροδρόμια αλλά και επιχειρήσεις επιτήρησης τομέων επί πραγματικού εδάφους.

Επιπλέον, στο τομέα της επιτήρησης και αποτροπής κάθε απειλής σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο οι ασκήσεις περιλαμβάνουν κάθε μέσο. Σ’ αυτό το πλαίσιο και σε πραγματικό περιβάλλον, συμμετείχε και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Καστελόριζου.Πέρασμα του Νέστου – Βολές του Ναυτικού

Εντυπωσιακή ήταν εξάλλου και η ΤΑΜΣ «ΝΕΣΤΟΣ – 21» με τη συμμετοχή δυνάμεων της ΧΧ ΤΘΜ, XXV ΤΘΤ, 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ, 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ στην περ. ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Πρόκειται για Άσκηση Σχηματισμών Μέσης Κλίμακας Μερικής Ανάπτυξης Δυνάμεων (LIVEX/CFX), σκοπός της οποίας ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού στη σχεδίαση και διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων ημέρα και νύχτα, στις διαδικασίες διάβασης ευκαιρίας υδάτινου κωλύματος και σε επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων.

Παράλληλα μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού ασκήθηκαν σε βολές κατά στόχων επιφανείας.

Από τις ασκήσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αποβατικές δραστηριότητες στην οποία συμμετείχε η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δημοσκόπηση: Τι κυβέρνηση θέλουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν

Στους αναποφάσιστους επικεντρώνεται το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό...

Ισραήλ: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν μετά από...