O OT στη ΔΕΘ – Χρήστος Χαρπαντίδης: «Η καινοτομία, γεννά καινοτομία»

Ενεργειακό αποτύπωμα

«Ήδη στην Παπαστράτος μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα με διάφορες πρωτοβουλίες, τόσο στο εργοστάσιο όσο και σε επίπεδο εταιρείας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για τα δύσκολα, έχοντας εκπονήσει διάφορα σενάρια.

Τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες λειτουργούν 24/7 και κανένα πρότζεκτ δεν έχει ανασταλεί.

«Στα δύσκολα χρόνια ήμασταν οι πρώτοι που επενδύσαμε στη χώρα» είπε, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις αγγίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια ήδη τα 500 εκατ. ευρώ.

Καινοτομία

«Η καινοτομία γεννά καινοτομία», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η Παπαστράτος προχωρά συνεχώς στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων νικοτίνης, τα οποία βασίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό..

Κληθείς να σχολιάσει το σλόγκαν της εταιρείας «Είμαστε οι πράξεις μας» ο κ. Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στην παγίδα του να μένει κανείς αδρανής, λόγω της αβεβαιότητας: «Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα στα δύσκολα το κλειδί είναι να πράττεις, είναι ένα κάλεσμα για όλους . Μας αφορά όλους».

«Το κλειδί βρίσκεται στη συλλογικότητα και τη συνεργασία, τα σύνθετα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με σύνθεση».

Ψηφιακή μετάβαση

Αναφερόμενος στην ψηφιακή μετάβαση, ο κ. Χαρπαντίδης είπε ότι και σε αυτόν τον τομέα απαιτείται συλλογική δράση, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Χρειάζονται ανοικτά συστήματα, ώστε ο καθένας να μαθαίνει από την καινοτομία του άλλου.

Αλλάζοντας μια κακιά συνήθεια

Ο CEO της Παπαστράτος αναφέρθηκε επίσης και στις πρωτοβουλίες της εταιρείας να παρέχουν στους καταναλωτές εναλλακτικά καπνικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με το τσιγάρο για  όσους επιλέγουν να συνεχίσουν το κάπνισμα. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ήδη των 65% των μεικτών κερδών της εταιρείας προέρχεται από εναλλακτικά προϊόντα.

Υποστήριξε ότι χρειάζεται κι άλλες εταιρείες να προχωρήσουν σε καινοτόμες πρωτοβουλίες, και αναγνώρισε ότι η επιστημονική κοινότητα έχει ήδη κάνει πρόοδο με μελέτες.

Brain gain

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του εργατικού δυναμικού, τονίζοντας ότι αυτό είναι το δυνατό χαρτί της εταιρείας: «Ο κύριος πλούτος μας είναι άνθρωποί μας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία είναι από τους καλύτερους εργοδότες στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 170 προσλήψεις τον τελευταίο χρόνο, με το σύνολο των εργαζομένων να ξεπερνούν σήμερα τους 1150.

Παράνομο εμπόριο

Τέλος ερωτηθείς για το παράνομο εμπόριο, τόνισε ότι αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα, με το κράτος να έχει χάσει την περσινή χρονιά περίπου 605 εκατ. ευρώ σε έσοδα από τα παράνομα τσιγάρα. Τόνισε ότι απαιτείται εκπαίδευση και ενημέρωση, αλλά πρόσθεσε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας καθώς η λαθρεμπορία καπνού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, και ξεπερνάει το 20% στην Ελλάδα.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οπαδική βία: Ωρα αποφάσεων – Τι εξετάζεται στο τραπέζι του Μαξίμου

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη, για...

Καλάθι του Άι Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 2023 – Τι θα περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με...