Ο Όμιλος Olympia στο σπίτι του Douleutaras

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Όμιλος Olympia στηρίζει το όραμά μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στον καταναλωτή. Με τη νέα χρηματοδότηση του Ομίλου Olympia και τη σταθερή υποστήριξη του VentureFriends Fund, θα απευθυνθούμε σε εκατομμύρια χρήστες και χιλιάδες επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποδείξαμε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι εργασίες για το σπίτι μπορούν να γίνονται με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά»:

Ο Απόστολος Αποστολάκης, συνιδρυτής του Venture Friends τον Οκτώβριο του 2017 με αφορμή ένα γύρο χρηματοδότησης της πλατφόρμας Douleutaras.gr – μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να βρουν τον κατάλληλο επαγγελματία για οποιαδήποτε υπηρεσία χρειάζεται το σπίτι τους- δηλώνει: “Η  ομάδα  του Douleutaras έχει πολύ σύντομα δημιουργήσει μια χρήσιμη υπηρεσία με μεγάλη απήχηση. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως έχει αποδείξει ότι μπορεί να μπει σε βάθος, και με τη βοήθεια  της  τεχνολογίας  να  βελτιώσει  τη  δύσκολη  διαδικασία  ανεύρεσης  αξιόπιστων συνεργατών  για  τις  οικιακές  εργασίες. Αυτό  μας  δίνει  τη  βεβαιότητα  ότι  θα  δούμε  το Douleutaras.gr να γίνεται μια μεγάλη εταιρεία με παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας”.

Ο Αποστολάκης είναι από τους πρώτους που βάζει λεφτά στην εταιρεία, έχοντας διαισθανθεί το μέλλον αυτών των υπηρεσιών σπιτιού αλλά και τις προοπτικές της εταιρείας που το 2017 είχε μόλις 2 ετών παρουσία και δράση. Ο κύκλος χρηματοδότησης του 2017 απέφερε νέα κεφάλαια ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και ήταν ο τρίτος κατά σειρά γύρος χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχαν πέραν του VentureFriends, το PJ Catalyst της Ομίλου Πειραιώς και το AddVenture.

Τέσσερα χρόνια μετά ένα νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς. Και αυτό γιατί στο νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε ένα από τα μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, ο Όμιλος Olympia. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος που ίδρυσε ο Πάνος Γερμανός  συμμετείχε , όπως ανακοινώθηκε σήμερα και επισήμως, «ως βασικός επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης 2,3εκ Ευρώ στο Douleutaras».

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά του Ομίλου η συμμετοχή στο Douleutaras αποτελεί «μέρος της στρατηγικής του Ομίλου να στηρίζει την καινοτομία που δίνει πραγματικές λύσεις στον καταναλωτή και τις καθημερινές του ανάγκες. Με την ώθηση που προσφέρει η επένδυση του Ομίλου Olympia, ο Douleutaras που ήδη καταγράφει πετυχημένη πορεία με ραγδαία ανάπτυξη και χιλιάδες πελάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, ετοιμάζεται να διεισδύσει σε νέες διεθνείς αγορές ως «EasyHero», ενώ παράλληλα θα προσθέσει νέες τεχνολογικές δυνατότητες στην υφιστάμενη πλατφόρμα με στόχο να απογειώσει την εμπειρία των χρηστών».

Γιατί επένδυσαν

Ο CEO του Ομίλου Olympia, Ρ. Μπουρλάς με αφορμή την επένδυση δήλωσε τα εξής: «Επενδύουμε επιλεκτικά σε scale-ups που χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργικότητα και πάθος για τον πελάτη τους, αξίες που είναι στο DNA του Ομίλου μας. Ο Douleutaras μπήκε σε μια αγορά που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τον καταναλωτή κι έδωσε μια πρωτοποριακή λύση που προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Με τη δική μας στήριξη, η πλατφόρμα θα επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό αλλά και στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος μας είναι να επενδύουμε σε δυνατές ομάδες με πάθος και όραμα και θεωρούμε ότι o Ανδρέας Γραμμάτης με την ομάδα του αλλά και τους επενδυτές του Douleutaras είναι μια πραγματικά εξαιρετική ομάδα σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά της ιδρυτικής ομάδας του Douleutaras ο Ανδρέας Γραμμάτης δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Όμιλος Olympia στηρίζει το όραμά μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στον καταναλωτή. Με τη νέα χρηματοδότηση του Ομίλου Olympia και τη σταθερή υποστήριξη του VentureFriends Fund, θα απευθυνθούμε σε εκατομμύρια χρήστες και χιλιάδες επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποδείξαμε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι εργασίες για το σπίτι μπορούν να γίνονται με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά».

Σε πέντε μόλις χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Douleutaras «κατόρθωσε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζεται, μέσω της πλατφόρμας.

Το οικοσύστημα του Douleutaras αριθμεί σήμερα πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έχει ως τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στον πυρήνα της πλατφόρμας βρίσκεται η τεχνολογία, μέσα από τον προηγμένο αλγόριθμο που προτείνει real time τους διαθέσιμους και αξιόπιστους επαγγελματίες ανά περιοχή, αλλά και τον “ψηφιακό βοηθό” που υποστηρίζει τους επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Λιγότερες παρακολουθήσεις υπόπτων θέλει η Ρώμη

Η υπόθεση των εισαγγελικών παρακολουθήσεων αποκτά στην Ιταλία όλο...

Γερμανία: Τρένο παρέσυρε παιδιά – Τουλάχιστον ένα νεκρό και ένα σοβαρά τραυματισμένο

Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά χθες Πέμπτη όταν χτυπήθηκαν...

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Κομητούδη

Την ενίσχυση της ομάδας βόλεϊ ανδρών με τη μεταγραφή...