Ο Νίκος Ανδρουλάκης σηκώνει το γάντι…

Τι συμβαίνει με τον Νίκο Ανδρουλάκη; Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας έντονης φημολογίας που τον ήθελε να ερευνάται για «ύποπτες σχέσεις» με μεγάλη δύναμη, εκτός ΕΕ. Η Χαριλάου Τρικούπη δεν αντέδρασε σε πρώτο χρόνο, δεν θέλησε να τροφοδοτήσει «ψεκασμένα σενάρια», τα οποία απέδιδε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο η ένταση της φημολογίας αλλά και το γεγονός ότι άρχισε να αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «από λογαριασμούς προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ» απαίτησε άμεση αντίδραση.

«Δήθεν σκάνδαλο»

Ο κ. Ανδρουλάκης από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ότι στην Ελλάδα «ο Τύπος αντί να ελέγχει, υποτάσσεται όλο και περισσότερο στην εκάστοτε εξουσία» και έφερε ως παράδειγμα το αίτημα που έκανε στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωβουλής για να αποφανθεί αν η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ παραβίαζε εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες για την ασυλία του. «Εχει γίνει αντικείμενο συκοφαντίας και παρουσιάζεται από διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως μια προσπάθειά μου να προστατευτώ από ένα δήθεν σκάνδαλο που εμπλέκονται τρίτες χώρες» ανέφερε.

Ολη αυτή η ιστορία έφερε τη Χαριλάου Τρικούπη ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας. Εγινε, όπως λέγεται, με τρόπο μεθοδικό, μια προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα αφήγημα που ναι μεν ξεκίνησε από τη ΝΔ αλλά βόλεψε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα του «πιασμένου» που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ κούμπωνε με την εικόνα του «υπόπτου» που επιχειρεί να καλλιεργήσει από τον Αύγουστο η ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει στους συνομιλητές του ότι «κανένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν θα κάμψει την αποφασιστικότητά μου για αυτόνομη πορεία και διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου για το ΠαΣοΚ». Τονίζει επίσης ότι «από τα συμφέροντα δεν έχω να περιμένω τίποτα».

Προβληματισμός

Ωστόσο, στις τάξεις των στελεχών του κόμματος επικρατεί προβληματισμός. Η εκτίμησή τους, και δεν διαφέρει από αυτήν των επιτελών του κ. Ανδρουλάκη, είναι ότι «οι επικοινωνιακοί βραχίονες της ΝΔ θα συνεχίσουν την προσπάθεια να δημιουργήσουν σκιές στην εικόνα του Ν. Ανδρουλάκη».

Στόχος τους, όπως λένε, είναι να ψαλιδίσουν τα ποσοστά του ΠαΣοΚ και να το βγάλουν έξω από το εκλογικό παιχνίδι. «Χτυπούν τον Ανδρουλάκη αλλά στόχος τους είναι να μπει στο περιθώριο η παράταξη. Επιδιώκουν να μας συνθλίψουν» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Πάντως, όλες αυτές οι επιθέσεις, παρά το νοσηρό κλίμα και τις συνωμοσιολογικές συζητήσεις που προκαλούν, δημιουργούν «συσπείρωση στη βάση».

Ο κ. Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες είναι αποφασισμένοι να δίνουν «ηχηρές απαντήσεις», όπως στην περίπτωση της ασυλίας. «Το όπλο μας είναι η αλήθεια» υπογραμμίζουν και επισημαίνουν ότι «δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε τακτική. Θα απαντάμε στα fake news με γεγονότα και αναμφισβήτητα δεδομένα, όπως έκανε ο πρόεδρος στην Ευρωβουλή». Δεν υποτιμούν όμως το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις «το ψέμα διαδίδεται ταχύτερα από την αλήθεια και δημιουργεί σκόνη που μπορεί και να τη θολώσει».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πολωνία: Ο πρωθυπουργός καλεί τον Ζελένσκι «να μην προσβάλει ξανά τους Πολωνούς»

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι προέτρεψε σήμερα τον...

Καναδάς: Στρατιωτική βοήθεια ύψους 452 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Οτάβα θα παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 650...

Κασσελάκης από Μακεδονία: Σκληρή και δύσκαμπτη η φιλοσοφία της ΝΔ

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις...

Βρετανία: Στόχος να απαγορευτεί η πώληση τσιγάρων στην επόμενη γενιά

Ο πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΡίσι Σούνακ εξετάζει το ενδεχόμενο να...