Ο Κώστας Βλάσης εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο EE-ASEAN

Στην υπουργική συνάντηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιανατολικής Ασίας εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.
Η Υπουργική Σύνοδος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN) διεξήχθη από τη Σινγκαπούρη διαδικτυακά.

Συνδετικός κρίκος τριών ηπείρων

Μεταξύ πολλών Υπουργών έδωσαν το παρόν ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, ο Ιταλός Υπ. Εξ. Luigi di Maio, αλλά και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Josep Borell.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας ιστορικά αποτελεί παγκόσμια ναυτική δύναμη, ενώ και γεωγραφικά λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος των τριών ηπείρων αποδεικνύοντας την κομβική θέση που έχουμε στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο Κώστας Βλάσης πραγματοποίησε ειδική μνεία στη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στις θαλάσσιες μεταφορές και ειδικότερα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας για τους ανθρώπους αλλά και για τον ευρύ στόλο μας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη νέων πηγών παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στους στόχους που διακηρύσσει η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, αποτελεί
προτεραιότητα για την Ελλάδα.

Ευρασιατικός διάλογος

Ο Υφυπουργός καταλήγοντας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ουσιώδη αποτελεσματικότητα του Ευρωασιατικού διαλόγου ως παράγοντα συνεργασίας, εξέλιξης και προόδου στα πεδία της επιστήμης και της καινοτομίας ισχυροποιώντας τις σχέσεις των κρατών της Υπουργικής Διάσκεψης EE-ASEAN.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΥΠΕΞ για Βαρώσια: Καταδίκη των μονομερών και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην...

Τράπεζες: Ημέρα ανεξαρτησίας η 1η Ιουνίου για τις τράπεζες

Από βασικός μέτοχος με δικαίωμα παρέμβασης και άσκησης βέτο...

Ελληνικό ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας: Υπονομεύετε την συνοχή στο ΝΑΤΟ

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου...