Νορβηγία: Απαγορεύει την είσοδο αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες από 3 Οκτωβρίου

Η Νορβηγία ακολουθώντας τη Φινλανδία, τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, απαγορεύει από τις 3 Οκτωβρίου την είσοδο  επιβατικών αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Η κίνηση αυτή συνιστά μέρος των μέτρων που έχει λάβει η Δύση και τα οποία έχουν ως στόχο να περιορίσουν τα έσοδα της Ρωσίας, τα οποία χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό οι κυρώσεις να είναι αποτελεσματικές ώστε να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα έσοδα που χρειάζεται το ρωσικό κράτος για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Άννικεν Χούτφελντ.

Οχήματα που ανήκουν σε Νορβηγούς πολίτες ή είναι πολίτες του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) με μόνιμη διαμονή στην Ρωσία ή τα μέλη των οικογενειών τους  θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Οι Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία είχαν προηγουμένως εισαγάγει παρόμοιες απαγορεύσεις σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...