Νίκος Παπανδρέου: Η πρώτη εμφάνιση στην Ευρωβουλή

Αυτές τις ημέρες παραιτείται από ευρωβουλευτής ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης δίνοντας τη μάχη στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος Παπανδρέου, με μεγάλη όρεξη, όπως λέει, να προσφέρει.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» η πρώτη εμφάνιση του κ. Παπανδρέου θα είναι στις 22 Μαΐου όταν θα συζητηθεί το προ ενταξιακό σχέδιο για την Τουρκία και θα πρέπει να πάρει θέση. Εν συνεχεία θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από το ευρωκοινοβουλίου και βεβαίως θα μετάσχει και στην επιτροπή για τις παρακολουθήσεις. Στην πραγματικότητα ο Νίκος Παπανδρέου θα μετέχει στις ίδιες επιτροπές που μετείχε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Έως τώρα το Ευρωκοινοβούλιο διέθετε αίθουσα με όνομα «Ανδρέα Παπανδρέου», αλλά ευρωβουλευτή Παπανδρέου δεν είχε ποτέ. «Παπανδρέου», μπορεί η Ευρωβουλή να μην είχε, είχε όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κομισιόν, την επίτροπο Βάσω Παπανδρέου.

Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, αφού την Εύα Καϊλή είχε διαγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση του QaterGate.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί: Κίνδυνος κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας

Στις δηλώσεις του Τούρκου ιστορικού Ιλμπέρ Ορταϊλί για την Αγία...

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κασσελάκη

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,...

DoValue: Πρόστιμο 60.000 ευρώ για οχλήσεις σε οφειλέτη με ρυθμισμένη οφειλή

Διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς...