Νέο απόθεμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα «διαφημίζει» ο Ερντογάν

Προεκλογικό χρώμα είχαν οι δηλώσεις του Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και μέτρα προστασίας των αγροτών, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας πρέπει να αντανακλώνται στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδίως των εργαζομένων.

Ανακοίνωσε ακόμα την ανακάλυψη σημαντικής ποσότητας φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, «το γεωτρύπανο Faith έφερε στο φως απόθεμα φυσικού αερίου 58 δισ. κυβικών μέτρων».

«Ως αποτέλεσμα της ανάλυσης των δεδομένων, το απόθεμα που είχαμε ανακοινώσει προηγουμένως, ύψους 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, αναθεωρήθηκε σε 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Το φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα ισοδυναμεί με 1 τρισ. δολάρια

«Το φυσικό αέριο που έχουμε ανακαλύψει στη Μαύρη Θάλασσα ισοδυναμεί με 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις διεθνείς αγορές με τα σημερινά στοιχεία. Η νέα μας ανακάλυψη θα ανοίξει την πόρτα για παρόμοιες ανακαλύψεις σε άλλα γεωλογικά πεδία που γειτνιάζουν με την περιοχή. Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας «Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα είναι το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

«Θα συνδέσουμε την Ανατολή και τη Δύση όχι μόνο με τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκκαλε, αλλά και με ενεργειακές γέφυρες», τόνισε προσθέτοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι να κηρύξει την ενεργειακή της ανεξαρτησία, διακόπτοντας πλήρως την εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο και φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό».

Ακόμα, ανέφερε ότι η καθημερινή εγχώρια παραγωγή πετρελαίου έχει φθάσει τα 80 χιλιάδες βαρέλια, ενώ ο στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγή στα 100 χιλιάδες βαρέλια το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οικονόμου: Τι είπε για Τέμπη, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ, ρωσίδα κατάσκοπο

«Η κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στη διττή δέσμευση που...

Credit Suisse – UBS: Βελτιώνουν το κλίμα στα Χρηματιστήρια οι διαβεβαιώσεις ΕΒΑ

Αλλαγή κλίματος επιχειρείται αυτήν την ώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,...

Καλάθι του Πάσχα: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις – Τι θα περιέχει

«Ετοιμάζουμε το »καλάθι του Πάσχα» που θα περιέχει αρνί,...