Νέα πρόκληση από τουρκικό κανάλι: Αμφισβητούμενη η Γαύδος – Τι αναφέρει για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαύδο αναφέρεται ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού Haber Global της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς την ως προβοκάτσια.

Εκλογές και Τουρκία

Εξηγεί και τον λόγο στους τούρκους τηλεθεατές, λέγοντας πως πρόκειται για ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς, το οποίο η Ελλάδα εξόπλισε.

«Για ποιο λόγο όμως ο Μητσοτάκης δεν θέλει οι ημερομηνίες των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία να είναι κοντά;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr.

«Διότι στην Ελλάδα, στο διάστημα του 1,5 μηνός ανάμεσα στις δύο εκλογές, θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

»Ο Μητσοτάκης ανησυχεί πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και ανίσχυρη απέναντι στην Τουρκία», απαντάει η ίδια.

«Συνεχίζει τις προβοκάτσιες»

Και προσθέτει πως «Ο έλληνας ηγέτης, από την άλλη, συνεχίζει τις προβοκάτσιες. Αποφάσισε να επισκεφτεί το νησί Γαύδος που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης».

Για να επισημάνει ότι «Το νησί Γαύδος που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ένα από τα νησιά με αμφισβητήσιμο καθεστώς. Αλλά η Ελλάδα το εξόπλισε».

Μπαράζ προκλήσεων

Στο μεταξύ, μπαράζ νέων τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκε χθες Πέμπτη με υπερπτήσεις F-16 και drone σε Παναγιά και Οινούσσες.

Εκτός από τις εναέριες, η Τουρκία προχώρησε και σε προκλήσεις στη θάλασσα καθώς παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε νωρίς χθες το πρωί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τριμερής Ελλάδας – Ιταλίας – Πορτογαλίας για την οικονομία

Τον κοινό συντονισμό των χωρών του Νότου ενόψει της...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα αύριο – Τι θα συζητήσουν

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το...

TikTok: Καταθέτει στο Κογκρέσο ο CEO της εφαρμογής

Στην Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει η ακρόαση του Σου Τσέου,...

ΕΛΑΣ: Νέες τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιάρχων

Σε νέες τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιάρχων προχώρησε ο Αντιστράτηγος...

ΕΕ: Νοθευμένες οι μισές παρτίδες μελιού που εισάγονται

Περίπου οι μισές από τις παρτίδες μελιού που εισάγονται...