Νέα πρόκληση Ακάρ – Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Συνεχίζει να αναποδογυρίζει την πραγματικότητα ο Χουλουσί Ακάρ για να την προσαρμόζει στα μέτρα του τουρκικού αφηγήματος. Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Ανατολική Μεσόγειο!

Μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θέλει πολιτικές λύσεις μέσω του… διαλόγου και στο πλαίσιο της… καλής γειτονίας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων, στον απόηχο τόσο των διερευνητικών επαφών, όσο και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς για κλιμάκωση της έντασης χρεώνοντάς τους επιθετικές ενέργειες, διαμηνύοντας πως πρέπει να γνωρίζουν «ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία. Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα. Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...

Τεστ αντοχής

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...

POS: Σε ποια επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικά

Τα ποσοστά των πολιτών που προτιμούν να κάνουν τις...

Αλλαγή σελίδας σε κολοσσούςτων media

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...

Ετοιμος να δώσειτις απαντήσεις του

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω...