ΝΔ: Υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ

Σκοτεινά παιχνίδια καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με αφορμή την αποχώρησή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα των υποκλοπών – συνακροάσεων στον Περισσό που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ από το 2016.

Υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ

Μάλιστα η ΝΔ συνδέει την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση αυτή καθώς όπως αναφέρει «το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!».

Ωστόσο σημειώνεται ότι η ΝΔ παραδέχεται ότι υπήρξε παρακολούθηση των γραφείων του ΚΚΕ καθώς όπως αναφέρει: «Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό».

Σκοτεινά παιχνίδια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

»Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση – φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

»Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Νέα δεδομένα και σοβαρά ερωτηματικά

»Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

»- Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

»- Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

»- Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Deutsche Bank: Με πτώση 8,5% έκλεισε η μετοχή – Τριγμοί στις χρηματαγορές

Οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκαν σήμερα στις...

POLITICO: Μετά τον Μακρόν το χάος

Όποιος παρακολουθεί τα τεκτενόμενα στη Γαλλία αυτή τη στιγμή...

Τραμπ: Απειλεί με «θάνατο και καταστροφή» αν του ασκηθεί δίωξη

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζοντας το...

Τσαπανίδου: «Ο Μητσοτάκης δεν πείθει πια»

Κριτική στον πρωθυπουργό και στις αναφορές του για το...