ΝΔ : Τα «fake news Τσίπρα» στη Βουλή για lockdown και πανδημία

Υπό τον τίτλο «Fake news Τσίπρα στη Βουλή» για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας, η ΝΔ απάντησε στα όσα υποστήριξε σήμερα στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας στοιχεία άλλων χωρών, αναφορικά με τους θανάτους, τον εμβολιασμό των κατοίκων και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε αυτές και στη χώρα μας.

«Το μόνο που κάνει ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας είναι να καταγγέλλει όποιο μέτρο λαμβάνει η κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς και διευκρινίζεται: «Όταν ανοίγουν δραστηριότητες, διαμαρτύρεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Όταν λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Σήμερα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη τη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο «για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη»».

Γι’ αυτό, όπως επισημαίνεται και επειδή «η καλύτερη απάντηση στα fake news είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία», παρατίθενται όλα τα δεδομένα για την υγειονομική εικόνα, τους εμβολιασμούς και το ιστορικό των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Μια απλή ανάγνωση των στοιχείων επιβεβαιώνει ότι, εν αντιθέσει με τα fake news Τσίπρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η προσαρμογή των μέτρων στα επιδημιολογικά δεδομένα και η τροποποίησή τους ανάλογα με τις εξελίξεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόσο οι υγειονομικοί δείκτες, όσο και η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, διαψεύδουν με τον πιο ηχηρό τρόπο το fake αφήγημα περί δήθεν αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και δείχνουν ότι τα έχουμε πάει καλύτερα από τη μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό που κρίνει σε τελική ανάλυση την επιτυχία μιας πολιτικής είναι τα δεδομένα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Τους παραθέτουμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔΕΛΛΑΔΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 635
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 9,51
Περιοριστικά μέτρα από τον Νοέμβριο 2020 με τοπικά lockdown έως και τις 16 Μαρτίου 2021.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 854
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,13
Ισχύουν περιοριστικά μέτρα από  τις αρχές Νοεμβρίου, lockdown από τις αρχές Δεκεμβρίου και παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου.

ΓΑΛΛΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1339
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,13

Η Γαλλία βρίσκεται σε εθνικό lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν πριν τα μέσα Απριλίου. Εκτός από τους εθνικούς περιορισμούς, εφαρμόζονται και τοπικά lockdown όπως στη Γαλλική Ριβιέρα όπου απαιτείται ειδική άδεια για να βγει κάποιος από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1502
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,68
Τα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν από τις 9 Οκτωβρίου 2020 όταν η Μαδρίτη και άλλες 8 περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στις 25 Οκτωβρίου γενικεύτηκαν  σε όλη τη χώρα.
Η Ισπανία βρίσκεται σε εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις αρχές Μαΐου 2021. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για δουλειά, εκπαίδευση, φάρμακα- γιατρούς και φροντίδα ηλικιωμένων ή παιδιών.

ΙΤΑΛΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1633
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,87
Τοπικά lockdown και μέτρα σε εθνικό επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Παράταση των μέτρων έως τις 28 Μαρτίου. Σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των 20 περιοχών, τηλεκπαίδευση από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις αρχές Φεβρουαρίου χαλάρωσε τα μέτρα αλλά μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων ξαναμπήκε σε νέους περιορισμούς. Την περασμένη Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Υγείας παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου, μέχρι τις 6 Απριλίου.

ΑΥΣΤΡΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 954
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,03
Στις 26 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το τρίτο lockdown. Από τις 8 Φεβρουαρίου προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια σε παράταση του lockdown μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1371
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,98
Η χώρα με έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο σκληραίνει τα μέτρα μέσω απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 19 Μαρτίου και με ενδεχόμενο παράτασης.

ΒΕΛΓΙΟ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1905
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 7,29
Στις 31 Οκτωβρίου ανακοινώνει το δεύτερο εθνικό lockdown.
Παράταση του lockdown έως την 1η Απριλίου. Ανοιχτά μόνο τα σχολεία και τα καταστήματα με τον κανόνα ο καθένας να ψωνίζει μόνος του και να μην παραμένει εντός του καταστήματος περισσότερο από μισή ώρα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1614
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,83
Από τον Νοέμβριο 2020 βρίσκεται σε μερική καραντίνα και από τις 15 Ιανουαρίου σε πανεθνικό lockdown.
Το γενικό lockdown παρατείνεται τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου με κλειστά σχολεία, τηλεργασία και ανοιχτές μόνο τις «αναγκαίες» επιχειρήσεις.

ΤΣΕΧΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 1962
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 6,86
Μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην ΕΕ, η Τσεχική Δημοκρατία σκληραίνει τα μέτρα.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο και το κλείσιμο σχολείων για μικρότερα παιδιά.
Βρίσκεται σε μερικό lockdown από το τέλος Οκτωβρίου. Χαλάρωσε κάποια μέτρα πρόσκαιρα και από το τέλος Δεκεμβρίου ξαναμπήκε σε lockdown.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 915
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 5,9
Σε lockdown τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου με τα περισσότερα μέτρα να εφαρμόζονται από τον περασμένο Οκτώβριο όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους: 137
Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους: 8,8
Από τον Νοέμβριο του 2020 ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ ανακοινώθηκε νέο lockdown από τις  8 Μαρτίου και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Πελώνη: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στον εμβολιασμό»

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απαντήσει νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, τόσο για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο κυρίως για το θέμα των εμβολιασμών. «Επιμένοντας στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία, που κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Τσίπρας τώρα ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς», δήλωσε η κυρία Πελώνη, αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας «επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα, που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία». Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν «τον ενοχλεί, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Βουλη: Ο καμβάς μιας μονομαχίας – Πώς ακονίζουν τα ξίφη τους Μητσοτάκης – Τσίπρας

Στο «κόκκινο» προεξοφλείται ότι θα εκτιναχθεί το πολιτικό θερμόμετρο...

Δώδεκα παιδιά νεκρά από «μυστηριώδη ασθένεια» στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια τους δύο...