ΝΑΤΟ – Στόλτενμπεργκ: «Η Ουκρανία θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας»

Η Ουκρανία «θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας» στον πόλεμό με τη Ρωσία παρά «την σκοτεινή χρονιά απελπισίας» που πέρασε μετά την εισβολή από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ταλίν της Εσθονίας.

«Η ελευθερία δεν είναι χωρίς κόστος. Οφείλουμε να πολεμούμε γι’ αυτήν κάθε μέρα. Σήμερα, για την ελευθερία του πολεμά ο ουκρανικός λαός» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «παρά την σκοτεινή χρονιά απελπισίας και καταστροφής, η αποφασιστικότητα και το θάρρος του θα νικήσουν πέραν αμφιβολίας».

Εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τις «προτάσεις» του Πεκίνου ως προς τον τερματισμό του πολέμου, ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας είπε ότι η Κίνα «δεν έχει μεγάλη αξιοπιστία» σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

«Σχετικά με τις προτάσεις και τα σημεία που παρουσιάσθηκαν από την Κίνα, κατ’ αρχάς, η Κίνα δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία, καθώς δεν έχει καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Και επίσης υπέγραψε λίγες ημέρες πριν από την εισβολή συμφωνία (…) για απεριόριστη σύμπραξη με την Ρωσία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πανεπιστήμια: Η πρόταση του ΠαΣοΚ με βάση το Σκανδιναβικό Παράδειγμα

Το ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστό στην καταστατική του θέση υπέρ...

Θα μείνει το Μεξικό χωρίς νερό; Έρχεται η «μέρα 0»;

Σοβαρή κρίση νερού αντιμετωπίζει η Πόλη του Μεξικού, μια...

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεδριάζει σήμερα 26/2 στις 10:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο εθνικής...

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Ανοίγει σήμερα 26/2 η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους,...