ΝΑΤΟ – Στόλτενμπεργκ: «Η Ουκρανία θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας»

Η Ουκρανία «θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας» στον πόλεμό με τη Ρωσία παρά «την σκοτεινή χρονιά απελπισίας» που πέρασε μετά την εισβολή από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ταλίν της Εσθονίας.

«Η ελευθερία δεν είναι χωρίς κόστος. Οφείλουμε να πολεμούμε γι’ αυτήν κάθε μέρα. Σήμερα, για την ελευθερία του πολεμά ο ουκρανικός λαός» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «παρά την σκοτεινή χρονιά απελπισίας και καταστροφής, η αποφασιστικότητα και το θάρρος του θα νικήσουν πέραν αμφιβολίας».

Εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τις «προτάσεις» του Πεκίνου ως προς τον τερματισμό του πολέμου, ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας είπε ότι η Κίνα «δεν έχει μεγάλη αξιοπιστία» σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

«Σχετικά με τις προτάσεις και τα σημεία που παρουσιάσθηκαν από την Κίνα, κατ’ αρχάς, η Κίνα δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία, καθώς δεν έχει καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Και επίσης υπέγραψε λίγες ημέρες πριν από την εισβολή συμφωνία (…) για απεριόριστη σύμπραξη με την Ρωσία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γερμανία: Απεργία στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται...

Πωλείται η πρώην κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο

Προς πώληση έναντι του αστρονομικού ποσού των 39,5 εκατομμυρίων...

Στη Λαμία τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα...

Συντάξεις – Επιδόματα: Εβδομάδα πληρωμών για τους δικαιούχους – Οι ημερομηνίες

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου,...