ΝΑΤΟ: Παρατείνεται η θητεία Στόλτενμπεργκ λόγω Ουκρανίας

Λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων που δημιουργεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν με ομοφωνία να επανεκλέξουν για ακόμη ένα χρόνο τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του Γενικού Γραμματέα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν αυτός που πρότεινε στον Στόλτενμπεργκ να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στη θέση του γγ του ΝΑΤΟ, δεδομένου του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε δυτικός αξιωματούχος που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Μπάιντεν με χειροκρότημα, που αποτέλεσε από τη μία την ομόφωνη έγκριση της πρότασης του Μπάιντεν και από την άλλη την αναγνώριση της επιτυχίας του Στόλτενμπεργκ να κατευθύνει τη συμμαχία μέσα σε ταραγμένους καιρούς», αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico.

Η δήλωση Στόλτενμπεργκ

«Είναι τιμή μου η απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων να παρατείνουν για άλλο ένα χρόνο τη θητεία μου, ως Γενικού Γραμματέα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023. Καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση ασφάλειας για μια ολόκληρη γενεά, στεκόμαστε ενωμένοι να διατηρήσουμε τη Συμμαχία μας ισχυρή και τους λαούς μας ασφαλείς», δήλωσε στο Twitter ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς. Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ε.Ε.: Βοήθεια 500.000 ευρώ στους πληγέντες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

H EE κινητοποιεί 500.000 ευρώ ως πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά

Στο εδώλιο αναμένεται να οδηγηθεί ο 69χρονος Αμερικανός δημοκρατικός...

Γεραπετρίτης: Τριμερείς με Κύπρο-Αίγυπτο και Κύπρο – Ιορδανία στη Νέα Υόρκη

Συνεχίζει και σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τις...