ΝΑΤΟ: Νέο Μνημόνιο συνεργασίας για τα πυρομαχικά με συμμετοχή και τις Ελλάδας

Οι Υπουργοί Άμυνας του Βελγίου, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβακίας και της Ισπανίας υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας την Παρασκευή (16 Ιουλίου 2021) με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της αποθήκευσης και της διαχείρισης πυρομαχικών.

Στο πλαίσιο της νέας Πρωτοβουλίας Αποθήκευσης Πολυεθνικών Πυρομαχικών ( Multinational Ammunition Warehousing Initiative-ΜΑWI-), οι συμμετέχουσες χώρες θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύνολο αρχών για την αποθήκευση και τη διαχείριση των αποθεμάτων πυρομαχικών σε διάφορες αποθήκες πυρομαχικών ανά τον κόσμο.

Τι δήλωσε για το Μνημόνιο Συμφωνίας η Μircea Geoana

«Η δημιουργία του πολυεθνικού έργου υψηλής προβολής με την ονομασία ΜAWI είναι απλή, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική. Ακολουθώντας το παράδειγμα του ιδιωτικού τομέα, οι χώρες που συμμετέχουν θα μπορούν να εξορθολογίσουν το σύστημα αποθήκευσης των πυρομαχικών τους και έτσι θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του υλικοτεχνικού σύστηματος. Αυτό θα οδηγήσει στην «απελευθέρωση» πόρων, οι οποίοι θα διατίθενται εκ νέου για σκοπούς υψηλότερης προτεραιότητας, όπως είναι η προώθηση της φιλόδοξης ατζέντας του ΝΑΤΟ για την καινοτομία », δήλωσε η Mircea Geoana, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του NATO.

Ποια είναι τα χαρακηριστικά της νέας Συμφωνίας

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του MAWI είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα του.

Οι λύσεις που προτείνει η νέα συμφωνία MAWI μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές περιστάσεις.

Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων αποθήκευσης για την υποστήριξη των αποστολών του ΝΑΤΟ, όπου οι τα μέλη της Συμμαχίας μπορούν να αποθηκεύουν τα πυρομαχικά τους μέχρι τη στιγμή της ανάπτυξής τους.

Η πρώτη τοποθεσία που θα επιλεγεί για να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο αποθήκευσης και ανάπτυξης πυρομαχικού υλικού του NATO αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες συμβιβαστικής λύσης πριν την ομιλία Γεροβασίλη

Οργιώδες είναι το εσωκομματικό παρασκήνιο στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Συνολικά 2.339.829.597 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.194.373 δικαιούχους, από...

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ αναβολής εκλογών ο Ηλιόπουλος – Κατά ο Π. Παππάς

Ενόσω ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά «καθαρή λύση» και αρνείται...