Μotor Oil : Μεταξύ 1,90% – 2,30% το εύρος απόδοσης του ομολόγου

Αύριο 17 Μαρτίου αρχίζει η δημόσια προσφορά του ομολόγου της Motor Oil Hellas, ύψους έως 200 εκατ. ευρώ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Το εύρος απόδοσης ορίστηκε μεταξύ 1,90% – 2,30%.

Η διάρκεια του κοινού ομολογιακού δανείου θα είναι 7 έτη και προβλέπεται η έκδοση έως 200 χιλιάδων άυλων κοινών ανώνυμων ομολογιών ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ κάθε μιας και συνολικού ποσού έως 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο ως προς τη διάθεση των κεφαλαίων που θα αντληθούν, 137 εκατ. ευρω θα χρηματοδοτήσουν μέρος της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, 20 εκατ. θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ ενώ 39,4 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και 3,6 εκατ. είναι οι εκτιμώμενες δαπάνες της έκδοσης.

Συντονιστές της δημόσιας προσφοράς είναι η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ κύριοι ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς είναι η Eurobank, η ΕΤΕ, η Optima Bank και η Euroxx.

Οι ομολογίες του ΚΟΔ θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του ΧΑ με την έναρξη της διαπραγμάτευσης να προβλέπεται για τις 24 Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΕΕ – Ημερήσιο πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην Πολωνία

Το Δικαστήριο της ΕΕ καταδίκασε σήμερα την Πολωνία να...

Facebook – Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών μετά τα αποκαλυπτικά έγγραφα

Στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC)...

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Παναθηναϊκού – Εντός της ημέρας η απόφαση

Στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ εκδικάστηκε σήμερα η...