Μόντι σε Ζελένσκι: Η Ινδία θα κάνει ό,τι μπορεί για να την επίλυση της σύγκρουσης

Η Ινδία θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να βρει λύση στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, διαβεβαίωσε σήμερα ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Κατανοώ πλήρως τον πόνο σας και τον πόνο του ουκρανικού λαού. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι για να επιλύσουμε (Σ.τ.Σ: αυτή τη σύγκρουση), η Ινδία και εγώ προσωπικά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», είπε ο Μόντι στον Ζελένσκι.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από δεκαπέντε μήνες, την οποία η Ινδία έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να καταδικάσει.

Το Νέο Δελχί έχει στενούς πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με τη Μόσχα για δεκαετίες.

Μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανέφερε ότι «ευχαρίστησε την Ινδία για την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία» της Ουκρανίας, «ιδιαίτερα ενώπιον διεθνών οργανισμών».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τον Μόντι για την ανθρωπιστική βοήθεια που δόθηκε στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του και κάλεσε την Ινδία να συμμετάσχει στην εφαρμογή της «φόρμουλας ειρήνης» που συνέταξε η Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τέσσερις κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς...

U2 : Επιστροφή με το νέο σινγκλ «Atomic City»

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν οι U2...

Ο Αλεξάντερ Πέιν στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συχνός επισκέπτης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όχι μόνο...