Μολδαβία: Αντιμετωπίζει «έναν υβριδικό πόλεμο»

Η Μολδαβία δεν αντιμετωπίζει «άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο», αλλά «έναν υβριδικό πόλεμο» που διεξάγει η Μόσχα για να ανατρέψει την φιλοευρωπαϊκή ηγεσία, δήλωσε ο μολδαβός υπουργός Αμυνας σε συνέντευξή του στο AFP. «Υπάρχουν άλλου είδους κινδύνων που επηρεάζουν την ασφάλεια», είπε.

«Αν και δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή» στρατιωτική απειλή, η Μολδαβία επηρεάζεται «από την παραπληροφόρηση και τις εντάσεις στην κοινωνία που προκαλεί η Ρωσία», δήλωσε ο Ανατόλιε Νοσάτιι αναφερόμενος και στις προβοκάτσιες που οργανώνονται για να σπείρουν το χάος και «να αλλάξουν την πολιτική τάξη».

Η αστυνομία της Μολδαβίας ανακοίνωσε χθες την σύλληψη μελών δικτύου που θεωρείται ύποπτο ότι έχει οργανωθεί και κατευθύνεται από την Ρωσία με στόχο την αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας, με την ευκαιρία νέας διαδήλωσης κατά της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης της γειτονικής της Ουκρανίας χώρας.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση του δικτύου αυτού «αφού έλαβαν πληροφορίες για την οργάνωση από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενεργειών αποσταθεροποίησης στο έδαφός μας μέσω διαδηλώσεων», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μολδαβίας.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Παρασκευή την Μόσχα ότι επιδιώκει την αποδυνάμωση της κυβέρνησης της Μολδαβίας με στόχο να εγκαταστήσει μία κυβέρνηση της αρεσκείας της στο Κισινάου.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τούρκος καθηγητής προειδοποιεί: Κίνδυνος κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας

Στις δηλώσεις του Τούρκου ιστορικού Ιλμπέρ Ορταϊλί για την Αγία...

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Σακελλαροπούλου με Κασσελάκη

Την πρώτη επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,...