Μητσοτάκης στο Reuters: Ξέρω ότι οι μισθοί στη χώρα είναι ακόμα χαμηλοί

Συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχει μάθει να είναι τολμηρός όσον αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Ελπίζω τα επόμενα τέσσερα χρόνια μου να είναι χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και ανάπτυξης που θα περιορίσει επίσης τις ανισότητες και να είστε βέβαιοι ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη αυτών που είναι περισσότερο ευάλωτοι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στην εν λόγω συνέντευξη που έδωσε από το Ηράκλειο.

Ερωτώμενος αν έχει διδαχτεί κάτι κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων χρόνων του στην εξουσία, απάντησε: «Α, έχω διδαχτεί πολλά, αν μη τι άλλο. Όταν έχεις αμφιβολίες, είναι καλύτερο να είσαι τολμηρός παρά να κάνεις πίσω. Όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις…, θέλω πολύ να βάλω την Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά».

Ξέρω πως πολλοί Έλληνες τα βγάζουν δύσκολα πέρα

«Ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί και πως πολλοί Έλληνες τα βγάζουν δύσκολα πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μια στρατηγική για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές της ευρωζώνης, καθώς η χώρα μας διατηρεί το υψηλότερο δημόσιο χρέος στη ζώνη του ευρώ.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να οδηγήσουν χαμηλότερα το χρέος τους και χρειάζονται μια προσέγγιση που θα είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα τους», είπε. «Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%. Και σε αυτό δεσμευόμαστε», σημείωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους». Ακόμα, σημειώνει πως, στο μυαλό του, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι το 2023 σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν το 2019».

Όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πάντα υποστήριζε πως «δεν υπάρχει λόγος για να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση» με την Τουρκία», ωστόσο, όπως επισημαίνει, το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» καιπαραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Πηγή:

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ανδρουλάκης για φορολογικό νομοσχέδιο: «Κλείνετε το μάτι στη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή»

Αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος...

Φάμελλος: «Λιγότερα για μια βίλα στη Μύκονο παρά για παλιά μονοκατοικία στη Θράκη»

«Το φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο δεν καταπολεμά, αλλά αντίθετα...

Μητσοτάκης: Όχι «χέρι με χέρι» η αγοραπωλησία ακινήτων

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση την...

Μπόρις Τζόνσον: Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της πανδημίας

Συγγνώμη ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον...