Μητσοτάκης: Στην Σύνοδο Κορυφής του Πόρτο για την κοινωνική πρόνοια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στις εργασίες της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής του Πόρτο, την οποία διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα αύριο, Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας και στη θεματική συνεδρίαση για την εργασία, ενώ το απόγευμα θα παρακαθίσει στο ανεπίσημο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στην άτυπη σύσκεψη των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ενώ θα ακολουθήσει η τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω τρόποι παροχής βοήθειας στην πληττόμενη από την πανδημία χώρα.

Η κοινωνική πρόνοια στο επίκεντρο

Να σημειωθεί ότι η Σύνοδος είναι αφιερωμένη στην κοινωνική πρόνοια ως προτεραιότητα, έπειτα από δύο ιστορικές οικονομικές κρίσεις μέσα σε μία δεκαετία, οι οποίες αύξησαν τη φτώχεια και υπονόμευσύνοδοαν την ευρωπαϊκή συνοχή.

Η Σύνοδος Κορυφής της Πορτογαλίας θα αποτελείται από δύο μέρη. Στις 7 Μαΐου, η πορτογαλική Προεδρία θα διοργανώσει Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου, με τη συμμετοχή των ηγετών της ΕΕ αλλά και κοινωνικών εταίρων. Σε αυτήν, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, καθώς επίσης να συζητήσουν θέματα του ευρωπαϊκού θεματολογίου κοινωνικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, εν μέσω πολλών προκλήσεων και ιδιαίτερα αυτήν της πανδημίας.

Ενημέρωση Αναστασιάδη για Κυπριακό-Γενεύη

Το δεύτερο μέρος θα αποτελέσει η άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το βράδυ της 7ης Μαΐου και θα συνεχιστεί την επομένη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης 5+1 για το Κυπριακό, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Στη Σύνοδο, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναμένεται να συζητηθεί, επίσης, η αμερικανική πρόταση για άρση της πατέντας στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Φλερτ Τσίπρα με ευρωσοσιαλιστές, παρά το «απαγορευτικό» ΚΙΝΑΛ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το πολιτικό φλερτ, αν και...

Εξαγωγές: Πόσο εξωστρεφείς είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις

Σχεδόν 50% αυξήθηκαν οι εξαγωγές ελληνικών αγαθών τον Απρίλιο,...

Εντυπωσιακό φαινόμενο: Οι γλάροι κάνουν «εισβολή» στις πόλεις

Ο χαρακτηριστικός ήχος τους και η παρουσία τους φτάνει...

Εθνική Αγγλίας: Στέρλινγκ όπως… Σίρερ

Εύκολα ή δύσκολα, η Αγγλία κατάφερε να προκριθεί στα...