Μητσοτάκης σε Αλβανία: Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις στην προστασία της μειονότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της αποψινής του προεκλογικής ομιλίας στη Ρόδο,  έκανε αναφορά στη σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου Χειμάρρας και μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας Μπελέρη και έστειλε μήνυμα στην Αλβανία πως: «Εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη συνέχεια ότι η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, ενώ  έκανε αναφορά στις θέσεις της αντιπολίτευσης και τις προεκλογικές αναγγελίες του κ. Τσίπρα.

«Δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον με την Τουρκία απέναντί μας, με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια, από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της. Το δίλημμα λοιπόν την κάλπης προβάλλει ξεκάθαρο: πάμε μπροστά, συνεχίζουμε αυτή την πορεία προόδου ή πάμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα και πάλι; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε απειλή; Με άλλα λόγια επιλέγουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το δίλημμα».

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Ρόδο

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πολάκης κατά Τσακαλώτου: Εσύ φταις Ευκλείδη

Ο Παύλος Πολάκης μετέχει κανονικά, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί...

H τουριστική «άνθηση» της Αθήνας και το δίλημμα του Airbnb

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η τουριστική άνοδος...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ στη Ντόχα

Στην Ντόχα βρίσκεται σήμερα (24/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου...

Έλλη Παπακωνσταντίνου: «Έχω προσωπική σχέση με το μύθο της Περσεφόνης»

Το ανακαινισμένο Σινέ Ελευσίς, που μετά από χρόνια εγκατάλειψης...