Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλι, το πλαίσιο του Φόρουμ του Νταβός.

Έχοντας εστιάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, που «γέννησε» την ενεργειακή κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Κάνουμε το σωστό και η προσέγγισή μας φέρνει αποτελέσματα. Η ΕΕ είναι ενωμένη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο».

«Θα εξοπλίσουμε τους Ουκρανούς» συνέχισε, «για να φτάσουν ένα σημείο, στο οποίο θα μπορούν να διαπραγματευτούν ειρήνη με τους όρους τους. Πρέπει να μπορούν να αμυνθούν. Είναι μια πρόκληση από μια μεγάλη δύναμη (σ.σ. τη Ρωσία), για να επιβάλει τις αυτοκρατορικές της φαντασιώσεις και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

«Τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά»

«Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι με τη Ρωσία. Τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά και κάποια στιγμή θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά, η Ουκρανία θα υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης. Όσο πιο επιτυχημένοι είναι στο πεδίο (σ.σ. των μαχών) τόσο πιθανότερο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα ενεργειακά, είπε ότι «σήμερα στην Ελλάδα ο χειμώνας είναι ήπιος και παράγουμε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς μας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μάθαμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ΑΠΕ»

«Χτίζουμε νέο εργοστάσιο ηλεκτροδότησης, που θα μπορεί να υποστηρίξει και υδρογόνο. Θέλουμε να είμαστε εξαγωγοί ενέργειας και πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας για τους Βαλκάνιους φίλους μας» σημείωσε επίσης.

Για την επενδυτική βαθμίδα

Όσο για την οικονομία και την επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε: «Θα γίνει. Μόλις λύσουμε τις πολιτικές αβεβαιότητες, καθώς έχουμε εκλογές την άνοιξη, που πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε».

«Η οικονομία πήγε καλά, άρα έχουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο. Διευρύναμε το χρέος μας, αλλά οι αγορές δεν αντέδρασαν, γιατί κατάλαβαν ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Έχουμε ακόμα αρκετά χρήματα, για να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γι’ αυτό η οικονομική μας πολιτική ήταν πετυχημένη» προσέθεσε.

Σχετικά με τις εκλογές

Όσο για τις εκλογές και το γιατί να ψηφιστεί εκ νέου από τον ελληνικό λαό, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε: «Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μειώσαμε τους φόρους και την ανεργία, υποστηρίξαμε τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους και, στο τέλος της ημέρας, η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων μετρά.

Το ζήτημα της αξιοπιστίας, της σταθερότητας, της προβλεψιμότητας είναι σημαντικά για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και δεν θέλουν να το ανατρέψουν». «Δεν θα έχουμε φέτος ύφεση. Η ανάπτυξη θα είναι κοντά στο 2% φέτος» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τριμερής Ελλάδας – Ιταλίας – Πορτογαλίας για την οικονομία

Τον κοινό συντονισμό των χωρών του Νότου ενόψει της...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μελόνι και Κόστα αύριο – Τι θα συζητήσουν

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή το...

TikTok: Καταθέτει στο Κογκρέσο ο CEO της εφαρμογής

Στην Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει η ακρόαση του Σου Τσέου,...

ΕΛΑΣ: Νέες τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιάρχων

Σε νέες τοποθετήσεις Υποστρατήγων και Ταξιάρχων προχώρησε ο Αντιστράτηγος...

ΕΕ: Νοθευμένες οι μισές παρτίδες μελιού που εισάγονται

Περίπου οι μισές από τις παρτίδες μελιού που εισάγονται...