Μητσοτάκης: Οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν και μία άνοιξη στον τόπο

Στη διπλή σημασία που έχει το σημερινό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ρύθμιση για τα καταπατημένα έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας. Λύνει με διαφάνεια και δικαιοσύνη έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ κράτους και πολιτών.

Μόνο από την τελευταία καταγραφή, όπως είπε, προέκυψε ότι πάνω από 90% δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί. Το δημόσιο καθόριζε πρόστιμα, τα οποία ουδέποτε εισέπραττε και μετείχε σε δίκες που ποτέ δεν κατέληγαν σε αποφάσεις. Από το 1930 νόμοι επί νόμων προσέφεραν διάφορα ακίνητα, ώστε οι περιουσίες αυτές κάπως να παραχωρηθούν, και το αποτέλεσμα ήταν πρακτικά μηδενικό.

Σήμερα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαγοράσουν νόμιμα τους χώρους. Αποτυπώνεται επιτέλους σε δεκάδες αγροτικές, βιομηχανικές και τουριστικές ζώνες της χώρας. Στην εξίσωση μπαίνουν και πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια.

Προβλέπονται όμως και σαφή αντίβαρα, ώστε η διευθέτηση να μην εξελιχθεί σε μαζική και άκριτη νομιμοποίηση καταπατημένων. Ρυθμίζονται και μια σειρά από αντιφάσεις για τις οποίες ευθύνεται το ίδιο το κράτος, επισήμανε και πρόσθεσε: Η αντιφατική και άδικη κατάσταση με τα καταπατημένα, τελειώνει σήμερα.

Αφού ανέλυσε το νομοσχέδιο απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Πως απαντάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά; Γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφισή τους. Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους πολίτες μας με αναπηρία. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο παίρνετε εσείς διαζύγιο από την κοινωνία. Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό και απόντες από την στήριξη της κοινωνίας».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα και περνά στην πρόοδο και την προκοπή. Οι πολίτες ζουν συγκρίνουν και κρίνουν και ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα, τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, ώστε οι εκλογές της Άνοιξης να φέρουν μια νέα Άνοιξη στον τόπο».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

DoValue: Πρόστιμο 60.000 ευρώ για οχλήσεις σε οφειλέτη με ρυθμισμένη οφειλή

Διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς...

Market pass: Ολοκληρώνονται σήμερα 2/10 οι πληρωμές

Ξεκίνησε την Παρασκευή 29/9 και ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 2/10...

«Παγώνει» το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η κυβέρνηση – Οι τέσσερις λόγοι

Το (πολυσυζητημένο) θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών,...