Μητσοτάκης – Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά – Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου

Την εφαρμογή ειδικού πιλοτικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου με το όνομα της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά όπως θα ήθελε και εκείνη.

Δωρεάν πρόσβαση στις γυναίκες 50-69 ετών

Το πρόγραμμα αυτό για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα μπει σε εφαρμογή το 2022 και θα αφορά προσυμπτωματικές εξετάσεις για γυναίκες στις ηλικίες 50-69.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.
Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

»Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Χρέος

»Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους».

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση αυτή για θέσπιση προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου με την ονομασία Φώφη Γεννηματά στην μνήμη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε δημοσίως ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ η ιδέα αυτή υποστηρίχτηκε και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο.

Στο θέμα μάλιστα αυτό έκανε αναφορά στον επικήδειο που εκφώνησε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθειες συμβιβαστικής λύσης πριν την ομιλία Γεροβασίλη

Οργιώδες είναι το εσωκομματικό παρασκήνιο στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Συνολικά 2.339.829.597 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.194.373 δικαιούχους, από...

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ αναβολής εκλογών ο Ηλιόπουλος – Κατά ο Π. Παππάς

Ενόσω ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά «καθαρή λύση» και αρνείται...